Een beetje dom

niet langer dom zijn

Fake it till you make it

Dit is de makkelijkste manier om aan zelfvertrouwen te bouwen. Er zit wel één grote maar aan, je moet tegen een stootje kunnen. Je gaat bij deze methode zeker weten fouten maken. Denk je nu: “Laat maar, niets voor mij. Ik blijf wel gewoon proberen om nooit een fout te maken en alles perfect te doen. Dan maar wat harder werken en leven met mijn onzekerheid”.

Zelfvertrouwen is mij ook niet aan komen waaien. Ik heb geleerd om op mezelf te vertrouwen en daarop te bouwen. Voordat ik doorhad dat zelfvertrouwen vooral gaat over van jezelf houden ook als je het niet goed doet, deed ik het “the hard way”.

Gelukkig

Dit deed ik door 110 procent van mezelf te geven, elke dag tot dat ik niet meer kon en mijn lijf me uitschakelde. Ik heb leren leven met hoofdpijn omdat ik dacht dat het bij mij hoorde. Mijn moeder slikte ook aspirine alsof het snoepjes waren en voorbeeld doet volgen. Daarmee kwam ik een heel eind en kon ik nog een paar jaar door met buffelen. Daarna werd ik elke dag een beetje minder gelukkig. Vroeg ik mezelf steeds vaker af is dit het nu? Mijn partner was de schuldige van dit proces. Hij deed waar hij gelukkig van werd en zei nee tegen de zaken waar hij niet gelukkig werd. Was daar ook erg duidelijk in naar anderen en zichzelf. Hij weet niet beter, hij heeft altijd zijn eigen pad gevolgd. Dat wilde ik ook, wat zeg ik verlangde intens naar dat gevoel van vrijheid.

Vrijheid

Maar ja, wat moet je dan als je kiest voor je eigen vrijheid? Je kinderen buiten de deur zetten, nooit meer iets tegen je zin doen? Dat zou wel een beetje te gek zijn toch? Of droom jij nooit van een heel ander leven waarin je even niet de verantwoordelijkheid hebt voor je kids, je relatie, je baan, het leven? Dat je bankrekening nooit leegloopt, je kan doen en laten waar je zin in hebt en niet hoeft te sporten om je lijf een beetje in bedwang te houden? Ik wel hoor! Zelfs nu nog, ook al leef ik mijn leven zoals ik dat wil. Ik kan nog steeds dromen van een leven zonder enige verplichting. Ik ben me ervan bewust dat dit een sprookje is en geen droom om waar te maken.

Belangrijkste persoon in mijn leven

Wat ik wel heb gedaan is uitzoeken hoe het kwam dat ik altijd maar 110 procent gaf voor iedereen behalve de belangrijkste persoon in mijn leven, mijzelf. Ja, dat durf ik te schrijven. Ik ben echt de belangrijkste persoon in mijn leven. Zonder mij kan ik niet zorgen voor mijn kinderen, kan ik geen relatie hebben met mijn vent, kan ik mijn bedrijf niet runnen, kan ik niet afspreken met mijn vriendinnen, kan ik mijn lijf niet een beetje in bedwang houden. Ik ben het aan mezelf verplicht om goed voor mezelf te zorgen. Dat betekent ook kiezen voor mijn vrijheid omdat ik daar gelukkig van wordt. Hoe die vrijheid er uitziet heb ik leren ontdekken tijdens mijn zoektocht naar goed genoeg zijn.

Nooit meer dom zijn

Niet door weer een boek te lezen of te praten met een hulpverlener waarom het toch niet lukt en wat ik dan wel kon doen. Door in gesprek te gaan met de bron van alle kennis mijn lijf. Niet door te gaan zitten op een yogamatje en te mediteren. Dat houdt deze dame nog geen twee minuten vol, veel te saai voor mij. Ik moet bewegen om te ontdekken en zo kwam ik uit bij een Kinesioloog.

Door mijn lijf te laten bewegen werd duidelijk waarom ik toch altijd 110 procent gaf aan alles en iedereen. Mijn grootste angst was dat mensen mijn dom zouden vinden. Dit heb ik opgelopen op de lager school. Voor wie het nog niet weet of nog niet heeft ontdekt, ik ben begaafd met een flinke dosis dyslexie. Ik ben jarenlang doodsbang geweest dat mensen mij dom zouden vinden en dit probeerde ik te voorkomen door heel erg hard mijn best te doen, voor anderen. De tegenhanger was dat ik mijn MAVO heb afgemaakt en daarna heel lang niet meer naar school ben geweest. Dat was voor mij hel op aarde en daar bleef ik ver vandaan.

Tegenwoordig sta ik zelf voor de klas en maak ik me niet meer druk over fouten maken. Ik kan niet alles perfect, ik ben niet God. Volgens mij mag zelfs God fouten maken, dat hoort bij groeien en gelukkig worden. Je kan niet gelukkig en vrij zijn als je geen fouten kan en mag maken.

Met Kinesiologie heb ik mijn vrijheid gevonden en kan ik gelukkig door het leven bewegen. Niet alleen door mij zelf te laten behandelen met Kinesiologie maar ook door zelf met het vak aan de slag te gaan. Ik ben terug de schoolbanken ingaan zodat ik jou kan helpen om je vrij te voelen om dat te doen waar je gelukkig van wordt. Het heeft mij ook gebracht dat op de dagen dat het geluk mij niet toelacht ik weet dat ik er sta. Ik blijf bij mezelf en vertrouw om mijn eigen kracht.

Als ik iets nieuws ga doen, dan pas ik de Fake it till you make it methode toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *