Met een lichaamsgerichte behandeling weer krachtig in je kern staan

De Kinesiologie behandeling is er opgericht op lichaamswerk (o.a. oefeningen, stress release, werken met de spieren, essentiële oliën). We gaan aan de slag met jouw lijf om er voor te zorgen dat jij weer in kracht staat. Daarnaast gaan we in gesprek met elkaar, die doe ik vanuit de informatie die jouw lijf mij geeft. We gaan werken aan het zelfherstellend vermogen van je lijf, zodat de oplossing vanuit jezelf komt en helemaal bij je past. Jouw lijf vertelt het verhaal waardoor je hoofd meer rust krijgt.

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is een complementaire geneeswijze waarbij het zelfgenezend vermogen van het hele lijf centraal staat en wordt geactiveerd.

Kinesiologie spreek je uit als Kie-nee-sioo-loo-gie. Het betekend letterlijk de leer van de beweging.

Het is een methode die een persoon in al zijn aspecten benadert. Vanuit de spieren, de emoties maar ook alles wat er door een lijf gaat.

Spiertesten zijn een onderdeel van Kinesiologie. Door het lijf in beweging te brengen en te onderzoeken waar het niet optimaal functioneert, krijgt de Kinesioloog inzicht in de oorzaak van de klachten en wat de gevolgen van deze klachten zijn. Samen met jou kijkt de Kinesioloog welke beweging/ welke stap er voor zorgt dat er meer energie en balans in het lijf komt, zodat je kan gaan herstellen.

Mariska Kerkdijk
Mariska Kerkdijk

Spiertesten

Een Kinesioloog voert spiertesten uit door zachte druk uit te oefenen op bijvoorbeeld arm of been in een specifieke positie, waardoor blokkades zichtbaar worden. Met de spiertesten wordt het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel aangesproken.

Zelfgenezend vermogen van het lijf

Binnen de Kinesiologie gaat men er vanuit dat het lichaam heel veel zelf kan herstellen. Oorzaken als stress, geblokkeerde emoties, een verkeerde houding of onjuiste voedingsgewoonten kunnen ervoor zorgen dat de energiehuishouding uit balans raakt. Je lijf gebruikt dan meer energie dan het kan aanvullen. Dit kan leiden tot allerlei fysieke en emotionele klachten.

De driehoek van gezondheid

Kinesiologen werken vanuit het holistische gezondheidsmodel: De spieren (structuur), alles wat er door het lijf stroomt (biochemie) en de emoties (psyche). Alle onderdelen zijn met elkaar verbonden en werken samen als één geheel. Wanneer één van deze onderdelen een blokkade heeft werkt dit door in de andere onderdelen.

Technieken

Kinesiologie is gebaseerd op acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. De Kinesioloog kijkt naar de mens als een geheel: lijf, hart en hoofd. Er wordt met diverse technieken gewerkt om stress te verminderen. Dit kunnen o.a. zijn: reflexpunten, acupressuur, meridianen, stress release en chakra’s. Om alle technieken goed te kunnen duiden en te integreren is een Kinesioloog opgeleid in het vak Kinesiologie en daarnaast getraind in coachingstechnieken.

Intake en eerst behandeling
80 euro
1,5 uur
Intake (dit is kostenloos)
Behandelplan maken
Samen jouw doel bepalen
1ste behandeling

Je gaat naar huis met ondersteunende tips om de behandeling te ondersteunen.

Boek jouw eerste behandeling
Vervolgafspraak
80 euro
1 uur
Bespreken vorige behandeling
Samen bepalen welke doelen jij de komende tijd wil bereiken
Kinesiologietechnieken inzetten om het zelfherstellend vermogen te activeren

Je gaat naar huis met ondersteunende tips om de behandeling te ondersteunen.

Boek een volgende behandeling

Ik ben aangesloten bij de Vereniging ter bevordering van Alternatieve geneeskunde.

Ook ben ik geregistreerd bij het Registers Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.

  • VBAG: 21812012
  • RBCZ: 190167 S

Behandelovereenkomst en nota’s

Als je de eerste keer bij mij komt ontvangt je een behandelovereenkomst. Je krijgt van mij een factuur voor de Kinesiologie behandeling die je kan indienen bij jouw zorgverzekeraar. Of deze Kinesiologie behandeling (deels) vergoed wordt hangt af van bij welke zorgverzekeraar je aangesloten bent en van het pakket waarvoor je hebt gekozen.

Voor de Kinesiologie behandelingen ben ik vrijgesteld van de omzetbelasting.

Geen medische behandeling

Ik ben geen arts en heb geen medische opleiding. Ik stel geen diagnoses en verstrek geen medicatie. Alle medische verwijzingen of achtergrondinformatie die gedeeld wordt is alleen ter verduidelijking van de therapeutische behandeling, die gericht is op verbetering van welzijn. Raadpleeg ten alle tijden jouw huisarts als je twijfelt over jouw gezondheid.

Voor de andere spelregels klik je op de button.

 

spelregels