Wel eens gehoord van het imposter syndroom? Dit is meer een gevoel dan een syndroom en heeft te maken met hoe je naar jezelf kijkt. Het imposter syndroom gaat erom dat je jouw lat ontzettend hoog hebt liggen en je eigen prestaties constant onderschat.

Dubbel bang zijn

Het gaat over dat je bang bent het nooit goed te doen en de angst dat ander het ook zien. Dubbel op bang zijn. Bang om er achter te komen en bang omdat anderen dan kunnen zien dat je het echt niet kan. Wie stel je dan het meeste teleur? Ik hoor het je denken, de ander!

Hoe lang ben je al ongelofelijk hard je best aan het doen voor anderen? En wat levert het je op?

  • Een goed gevoel over jezelf?
  • Tevreden met wat je bereikt hebt?
  • Gelukkig zijn?
  • Genieten van je leven?

Nee? O…

Wat zijn de zaken waar je vanuit jezelf bereid bent harder voor te lopen? Meer dan je best voor te doen om dat te bereiken? Schrijf die eerst eens op. En ik zeg dus niet dat je meer in de flow moet komen en zaken moet loslaten. Zeker niet! Ik vraag je alleen om eens stil te staan bij wat belangrijk voor je is. Geen rekening houden met de ander, wat wil jij.

Als je duidelijk hebt wat jouw ‘waarom’ is, wordt je ‘hoe’ zoveel makkelijker

Dan valt het gevoel van niet goed genoeg zijn ook weg. En ga je varen op je eigen kompas in plaats van dat wat je denkt dat moet.

 

Hoe vind je jouw waarom?

Met de oefening die ik voor je heb klaar staan maak je een mooie start. Ga aan de slag met jouw waarom. Maak er jouw prioriteit van en je zal merken dat keuzes makkelijker worden. Dat je veel eerder weet of je op het goede spoor zit.

Zodat je niet langer dubbel bang hoeft te zijn. Dan stopt het je best doen van anderen en kan je gaan genieten van je leven. Komt er tijd en energie voor de echt belangrijke zaken. Krijg je een goed gevoel over jezelf en ben je dik tevreden met dat wat je bereikt hebt. Kan je eindelijk die droom gaan waarmaken waar je al zo lang hard voor werkt.

Vraag hierboven de oefening aan!

Je ontvangt het direct in jouw mailbox. Je krijgt nog één andere mail met een aanbod om jouw ‘waarom’ goed in beeld te krijgen.