Ontspannen

praktijk

Waar verlang jij naar? Deze vraag stel ik zeker 10 keer per week aan mijn klanten. De eerste keer dat ik de vraag stel is het negen van 10 keer lastig. Dat kan toch niet, dat lukt mij nooit, dat mag ik niet, dat durf ik niet te zeggen. Negen van 10 keer heeft het te maken met rust, ontspanning en harmonie. Dat is waar mijn klanten diep van binnen naar verlangen.

Niets groots en meeslepen, gewoon rust, ontspanning en harmonie. En dat dan ook kunnen toelaten, zichzelf het gunnen en er van genieten. Dat is misschien nog wel lastiger dan het verlangen zelf. Dit komt omdat ze zichzelf niet goed genoeg vinden om dat te mogen. Wie ben ik om daarna te verlangen en er dan ook nog van te genieten.

Verlangen

Dit verlangen laat zich niet alleen maar zien door altijd maar druk te zijn, nooit tijd te hebben voor zichzelf maar ook in het lijf. Hoofdpijn, gespannen nek, rugpijn, een gejaagd gevoel. Dat zijn allemaal zaken die je lijf gaat laten voelen wanneer je niet af toe geniet en ontspant. Ons lijf kan heel lang compenseren en doorgaan. Er komt alleen een moment dat het gaat protesteren. Vaak heel klein en subtiel, het wil je niet meteen de stuipen op het lijf jagen. Maar negeer je die signalen dan gaat het harder protesteren net zolang tot je gaat luisteren.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een voorbeeld hiervan. Iedereen kent die dagen dat je te druk bent en geen tijd neemt om even rustig te gaan zitten en tijd voor jezelf te nemen. Dan kruipt de spanning tussen de schouderbladen omhoog richting je nek en voor je het weet ligt er een band over je hoofd en voel je sluimerende pijn ontstaan. Je kan dan een aspirine nemen en doorlopen of je kiest ervoor om een wandeling te maken en water te gaan drinken. Je lijft vraagt je om het rustig aan te doen.

Wanneer er meer stress is dan gaan je spieren signalen afgeven. De spieren in je hals zullen minder strek worden door de stress waardoor de nek- en schouderspieren ervoor moeten zorgen dat je hoofd overeind blijft. Daardoor kunnen afvalstoffen niet weg uit het hoofd en kan het niet verversen. Met als gevolg een spanningshoofdpijn waar je u tegen zegt. Ook dit is je lijf die aangeeft er is iets aan de hand, tijd om rustig er aan te doen.

Doorgaan en niet opgeven

Wanneer je het talent doorzetten en niet klagen bezit is dit lastig. Je kan nog wel even door, het is nog niet zo erg, ik doe dit nog even dan is het klaar. Doorgaan en doorlopen ook al staan alle verkeerslichten op oranje. Dan komt er een moment dat je door rood gaat rijden en wakker wordt met hoofdpijn die niet weggaat, zelfs niet met een aspirine. Je lijf gaat opschakelen en blijft signalen afgeven. Hoe langer je doorgaat hoe groter de kans dat er een moment komt dat je instort. Dit kan je voor zijn door te gaan zorgen voor je lijf. Wat heeft het nodig om te ontspannen en wat kan je eraan doen om te herstellen.

Kinesiologie

Dat is wat ik doe bij mij in de praktijk, met behulp van een onwijs gave methode, Kinesiologie. Ik zoek uit waar de spanning vandaan komt. Wat is de oorzaak en ga daar aan de slag om het te herstellen. Door de stressfactor eruit te halen kan je lijf herstellen waardoor het kan gaan opruimen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je de signalen van je lijf eerder gaat (her)kennen en er actie op onderneemt. Je lijf verlangt maar naar één ding, zo ontspannen mogelijk kunnen staan en bewegen. Dat kost het geen extra energie om te gaan staan en te bewegen. Dit maakt ook dat je beter met stress kan omgaan waardoor je minder spanning opbouwt.

Nieuwsgierig hoe het voelt om ontspannen te gaan staan en te bewegen. Boek dan een gratis sessie bij in de praktijk. Dan laat ik jou voelen wat Kinesiologie voor jou kan doen! Klik op de link en boek de gratis afspraak https://mariskakerkdijk.nl/gratis-afspraak/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *