Veel gestelde vragen

Kinesiologie betekent ‘leer der beweging’. De beweging die we gebruiken in de kinesiologie is onder andere de spiertest. Met de spiertest kunnen we onderzoeken welke zaken stress geven aan het lijf en wat je nodig hebt om die stress te verminderen. Een handige tool dus om te gebruiken bij het uitzoeken waar door jouw klachten en uitdagingen zijn ontstaan. En om deze klachten en uitdagingen te verminderen of helemaal te laten verdwijnen.

Een spiertest is een hulpmiddel voor de kinesioloog om op zoek te gaan naar oorzaken van en oplossingen voor klachten. Ik duw zachtjes tegen een arm of been in een bepaalde positie. Valt de geteste spier als het ware ‘in het slot’ dan is er geen stress. Kan de cliënt de arm of het been niet op de plek houden, dan is er wel stress. Omdat ik een spier test in combinatie met het vasthouden van specifieke punten op het lichaam of met het uitspreken van zinnen, weet ik waar de stress over gaat. Dit bespreek ik met de cliënt en vervolgens pas ik technieken toe om deze stress te verminderen.

Een kinesiologiebehandeling is niet pijnlijk. Sommige massagepunten kunnen hooguit wat gevoelig zijn.

Tijdens het consult is het handig wanneer je makkelijk zittende kleding aan hebt waarin je je goed kunt bewegen, bijvoorbeeld een sportbroek en -shirt. Kleding blijft tijdens de behandeling gewoon aan, alleen de schoenen gaan uit. Aangezien er ook soms punten op de voeten behandeld worden, is het fijn als je sokken draagt.

Ik ben geen arts en stel geen diagnose en/of verstrek geen medicatie. Alle medische verwijzingen of achtergrondinformatie die gedeeld worden, is alleen ter verduidelijking van de therapeutische behandeling gericht op het verbeteren van jouw welzijn. Raadpleeg altijd eerst jouw huisarts als je twijfelt over jouw gezondheid.

Over het algemeen zijn er voor een traject tussen de 5 en 7 behandelingen nodig. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen waarbij meer of minder behandelingen nodig zijn. Dit hangt vooral af van de oorzaak van jouw uitdagingen en klachten.

Ik raad aan om minimaal 3 behandelingen te boeken, zodat je echt kunt kijken of kinesiologie iets voor je is en bij je aanslaat. Na drie behandelingen moet er verandering in de klachten komen. Zo niet, dan kijken we samen naar de mogelijkheid van andere therapievormen en therapeuten.

Ik heb mij gespecialiseerd in werken stress, trauma en leer- en/of ontwikkelproblemen, maar ik ben breed geschoold en kan dus met vele klachten uit de voeten.

Neem even contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken of ik ook iets voor jouw klachten kan betekenen.

In principe ligt mijn expertise bij het behandelen van vrouwen met stress en trauma klachten.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het werken met kinderen en pubers die leer- en ontwikkelproblemen hebben.  Dit doe ik door te werken met primaire reflexentherapie en LEAP.

Mannen met stress klachten, zowel emotioneel alsook lichamelijk zijn uiteraard ook welkom bij in de praktijk.

Neem even contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken of ik ook iets voor jouw klachten kan betekenen.

Er is geen wachtlijst bij Praktijk Mariska Kerkdijk. Op de pagina ‘afspraak maken‘ kun jij direct jouw eerste afspraak inplannen. Afhankelijk van de gewenste dag en tijd kan dit op hele korte termijn (1 a 2 weken). Ik adviseer je om direct 3 afspraken in te plannen met telkens 2 à 3 weken tussentijd. Zo voorkom je dat jouw gewenste dag en tijd al geboekt is.

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, is er een grote kans dat je (een deel van) het bedrag vergoed krijgt. De gemiddelde vergoeding in 2023 is tussen € 35 en € 45 per behandeling. Vaak zit er ook een maximum per jaar aan. Check hiervoor de voorwaarden van jouw verzekering of vraag het even na bij de verzekeraar.

Als een afspraak niet kan doorgaan, dan kun je deze tot 24 uur van te voren gratis annuleren door dit telefonisch aan mij door te geven. Voor afspraken die korter dan 24 uur of helemaal niet worden breng ik kosten in rekening,  € 60 voor afspraken die korter dan 24 uur van te voren of helemaal niet worden geannuleerd.

Heb je vragen die hier niet bij staan? Vul dan het formulier hiernaast in. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Of ben mij 06-55346590

Neem contact op

Staat jouw vraag hier niet tussen? Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.