Ben je moe, heb je geen energie en ben je wel klaar met de pijn in je lijf?

Voelen je spieren als staalkabels na een dag hollen en rennen? Rennen en vliegen, omdat je vindt dat je eerst van alles gedaan moet hebben voordat je mag ontspannen. Je doet eerst de niet-leuke dingen en pas dan is er tijd voor jezelf.

Dan zit je eindelijk, en lukt het je nog niet om te ontspannen. Eigenlijk moet je nog stofzuigen. En de was ligt nog in de mand, klaar om opgevouwen te worden.

Je hoofd zit vol met gedachten. Er is geen moment van rust. Je gaat altijd maar door, ook als je lijf aangeeft dat het genoeg is geweest.

Baal je van je lijf?

Als je in de spiegel kijkt, baal je van wie en wat je ziet. Een uitgebluste vrouw, druk met werk, haar gezin en anderen.

Energie om lekker te bewegen, om wat aan je lichaam te doen, heb je niet. Wat er precies aan de hand is weet je niet, het voelt gewoon anders. Het lijkt wel of er iets verandert in je lijf en je kunt de vinger er niet op leggen. Hoe dan ook, je hebt er last van, je wordt er chagrijnig van je weet soms bijna niet meer wie je bent. Het zou heerlijk zijn om af en toe iets minder te moeten van jezelf, zodat je wat meer tijd aan jezelf kunt besteden.

Tijd om te bewegen

Je verlangt ernaar om gewoon weer ontspannen te kunnen sporten. Je hoofd lekker leeg te maken, want je weet dat dit je een goed gevoel geeft. Maar je gunt jezelf niet de tijd om te bewegen, omdat er geen ruimte in jouw agenda is.

Je zit niet lekker in je vel en als je gaat bewegen heb je binnen de kortste keren een blessure, en dan stop je maar weer met je goede voornemens. Je draait rond in cirkels. Elke keer begin je vol goede moed en na een paar weken geef je het weer op. Of er komt iets tussen wat je aandacht nodig heeft. Het lukt maar niet om dit patroon te doorbreken.

Bewegen zonder klachten

Dat is wat jij wil: zonder klachten kunnen bewegen. En dat kan, door echt aan de slag te gaan met je hele lijf:

  • je spieren
  • je emotionele stress
  • je hormoonhuishouding

We pakken de klachten aan die je nu hebt, zodat:

  • je weer vrij kunt bewegen;
  • je weet wat goed is voor je lijf;
  • je rust in je hoofd krijgt;
  • de klachten en pijn minder worden of helemaal verdwijnen;
  • je lekker in je vel komt te zitten.

Spierpijn? Ja, dát krijg je wel. Maar dat mag, want die pijn komt doordat je weer gaat bewegen. Ík ga aan de slag met de pijn die wordt veroorzaakt door de stress die je nu ervaart.

Goed voor jezelf zorgen

Wil je veel ballen tegelijk in de lucht houden? Alles doen wat jij vindt dat nodig is? Van mij mag het.

Maar één ding wil ik niet, en dat is dat jij omvalt!

Daarom gaan we op zoek naar welke ballen voor jou belangrijk zijn, en wat er nodig is om daar de energie voor te hebben en fit te zijn. Zodat je kunt doen wat gedaan moet worden én je tijd en ruimte overhoudt voor jezelf.

Lekker sporten of bewegen. Een ontspannen lui moment voor jezelf, met een fijn boek op de bank. Of … datgene wat jij op dat moment het belangrijkst vindt.

Want door goed voor jezelf te zorgen kun je goed voor je omgeving zorgen.

Weet jij wat je lichaam nodig heeft? Ik ga je naar je lijf leren luisteren, zodat je dat ontdekt. En ik leer je om energie te hebben voor belangrijke zaken in je leven. Op tijd kunnen ontspannen om jouw batterij op te laden.

Ik leer je ook wat je zelf kunt doen om op de piekmomenten te ontstressen. Gun en geef je lijf hersteltijd. Niet met ingewikkelde technieken of meditaties van een uur, maar simpele technieken die je ter plekke kunnen helpen als dat nodig is.

Naar je lijf leren luisteren op een dieper niveau, zodat je juiste keuzes maakt voor jezelf.

Lichaamsgerichte oefeningen

We gaan jouw lijf aan het werk zetten om al jouw uitdagingen en onzekerheden aan te pakken. Uiteraard gaan we ook met elkaar in gesprek, maar dat is zeker niet het hoofdonderdeel van de behandelingen.

De behandelingen zijn gericht op lichaamswerk, zoals oefeningen, massages, stressrelease en essentiële oliën. We sturen het zelfherstellend vermogen van je lichaam in de juiste richting, zodat de oplossing uit jezelf komt. Je hoeft de oplossing dus niet te bedenken, die zit allang in je. Het is alleen zaak om uit te zoeken wat die oplossingen zijn.

Ik werk met informatie uit jouw lijf, je hoofd mag zich er dus even niet bemoeien. Op die manier kan je lijf aangeven waar de oorzaak van jouw uitdagingen en klachten liggen. Maar ook wat er nodig is om die uitdagingen aan te gaan en jouw doelen te bereiken.

Daarnaast ga ik aan het werk met jouw klachten. Door via spiertesten aan jouw lichaam te vragen waar de stress zit, kom ik tot de kern van de klacht. Vaak uit een klacht zich ergens anders in het lijf dan waar de oorzaak zit.

We plakken geen pleisters, maar gaan werken aan langdurige oplossing.

Wat is een spiertest?

Een spiertest is een hulpmiddel voor de kinesioloog om op zoek te gaan naar oorzaken van en oplossingen voor klachten.

In de praktijk betekent dat dat ik zachtjes tegen een arm of been duw in een bepaalde positie. Valt de geteste spier als het ware ‘in het slot’, dan is er geen stress. Kun je die arm of dat been niet op z’n plek houden, dan is er wel stress. Omdat ik een spier test in combinatie met het vasthouden van specifieke punten op het lichaam of met het uitspreken van zinnen, weet ik waar de stress over gaat. Dit bespreek ik met de je. Vervolgens pas ik technieken toe om deze stress te verminderen.

We plakken geen pleisters, maar gaan werken aan langdurige oplossing.

Veel gestelde vragen

Kinesiologie betekent ‘leer der beweging’. De beweging die we gebruiken in de kinesiologie is onder andere de spiertest. Met de spiertest kunnen we onderzoeken welke zaken stress geven aan het lijf en wat je nodig hebt om die stress te verminderen. Een handige tool dus om te gebruiken bij het uitzoeken waar door jouw klachten en uitdagingen zijn ontstaan. En om deze klachten en uitdagingen te verminderen of helemaal te laten verdwijnen.

Over het algemeen zijn er voor een traject tussen de 5 en 7 behandelingen nodig. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen waarbij meer of minder behandelingen nodig zijn. Dit hangt vooral af van de oorzaak van jouw uitdagingen en klachten.

Ik raad aan om minimaal 3 behandelingen te boeken, zodat je echt kunt kijken of kinesiologie iets voor je is en bij je aanslaat. Na drie behandelingen moet er verandering in de klachten komen. Zo niet, dan kijken we samen naar de mogelijkheid van andere therapievormen en therapeuten.

Een spiertest is een hulpmiddel voor de kinesioloog om op zoek te gaan naar oorzaken van en oplossingen voor klachten. Ik duw zachtjes tegen een arm of been in een bepaalde positie. Valt de geteste spier als het ware ‘in het slot’ dan is er geen stress. Kan de cliënt de arm of het been niet op de plek houden, dan is er wel stress. Omdat ik een spier test in combinatie met het vasthouden van specifieke punten op het lichaam of met het uitspreken van zinnen, weet ik waar de stress over gaat. Dit bespreek ik met de cliënt en vervolgens pas ik technieken toe om deze stress te verminderen.

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, is er een grote kans dat je (een deel van) het bedrag vergoed krijgt. De gemiddelde vergoeding in 2024 is tussen € 30 en € 45 per behandeling. Vaak zit er ook een maximum per jaar aan. Check hiervoor de voorwaarden van jouw verzekering of vraag het even na bij de verzekeraar.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze, VBAG.

Ik sta geregistreerd bij de RBCZ.

Mijn praktijk en ikzelf hebben een AGB-code. De AGB-code is een uniek codenummer van Nederlandse zorgaanbieders of zorgverleningsinstanties. De AGB-code is op grond van de WMG sinds 1 januari 2016 verplicht voor alle formele zorgverleners

Mijn diensten als kinesioloog zijn vrijgesteld van BTW op grond van artikel 11, eerste lid, onderdeel g, van de Wet OB 1968.

In principe ligt mijn expertise bij het behandelen van vrouwen met stress en trauma klachten.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het werken met kinderen en pubers die leer- en ontwikkelproblemen hebben.  Dit doe ik door te werken met primaire reflexentherapie en LEAP.

Mannen met stress klachten, zowel emotioneel alsook lichamelijk zijn uiteraard ook welkom bij in de praktijk.

Neem even contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken of ik ook iets voor jouw klachten kan betekenen.

Een kinesiologiebehandeling is niet pijnlijk. Sommige massagepunten kunnen hooguit wat gevoelig zijn.

Ik heb mij gespecialiseerd in werken stress, trauma en leer- en/of ontwikkelproblemen, maar ik ben breed geschoold en kan dus met vele klachten uit de voeten.

Neem even contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken of ik ook iets voor jouw klachten kan betekenen.

Er is geen wachtlijst bij Praktijk Mariska Kerkdijk. Op de pagina ‘afspraak maken‘ kun jij direct jouw eerste afspraak inplannen. Afhankelijk van de gewenste dag en tijd kan dit op hele korte termijn (1 a 2 weken). Ik adviseer je om direct 3 afspraken in te plannen met telkens 2 à 3 weken tussentijd. Zo voorkom je dat jouw gewenste dag en tijd al geboekt is.

Tijdens het consult is het handig wanneer je makkelijk zittende kleding aan hebt waarin je je goed kunt bewegen, bijvoorbeeld een sportbroek en -shirt. Kleding blijft tijdens de behandeling gewoon aan, alleen de schoenen gaan uit. Aangezien er ook soms punten op de voeten behandeld worden, is het fijn als je sokken draagt.

Wil je een afspraak afzeggen, meer weten over hoe ik omga met jouw gegevens? Of heb je een klacht?

Klik hier voor de algemene voorwaarden

Klik hier voor de klachtenregeling

Klik hier voor de privacybeleid

Ik ben geen arts en stel geen diagnose en/of verstrek geen medicatie. Alle medische verwijzingen of achtergrondinformatie die gedeeld worden, is alleen ter verduidelijking van de therapeutische behandeling gericht op het verbeteren van jouw welzijn. Raadpleeg altijd eerst jouw huisarts als je twijfelt over jouw gezondheid.