Armpje drukken

Directeur Welkin Kinesiologie College

Kinesiologie wordt vaak verward met op de arm drukken en antwoord krijgen op een vraag. Dit komt zelfs niet in de buurt van wat een kinesioloog doet. We werken zeker wel met de spiertest. Maar dit is niet alleen het testen van de voorste armspier. Net als de chiropractor vragen we het lijf per spier uit of er stress aanwezig is.

Stress veroorzaakt onbalansen waardoor de spanning in een spier veranderd. Dit kan je uittesten door erop te drukken en uit te zoeken of de spierspanning te laag is, geen energie heeft. Of juist te hoog, te veel energie heeft. Met die informatie ga ik dan aan de slag. Ook kunnen kinesiologen uitzoeken of bepaalde stoffen ervoor zorgen dat het lijf stress heeft. Of dat dit het juist ondersteund bij het herstel. Net zoals er uitgezocht kan worden welke emoties er dwarsliggen en stress veroorzaken waardoor het herstellen na een stressvolle periode niet lekker gaat. Kortom spiertesten is meer dan alleen maar ja en nee vragen beantwoorden. Het gaat over uitzoeken en ervoor zorgen dat je lijf zich kan herstellen.

Zelf aan de slag

Wist je dat iedereen kan leren hoe de spiertest werkt en thuis zelf aan de slag kan. In de jaren 70 van de vorige eeuw heeft John F. Thie Touch for Health ontwikkelt. Hij wilde dat in ieder gezin 1 persoon spieren kan testen zodat het gezin eerste hulp bij ongemakken zelf kan aanpakken. Denk daarbij aan stress voor een toets, sollicitatiegesprek maar ook spierpijn naar het sporten. Spanningshoofdpijn en gewoon lekker in je vel zitten. Hiervoor heeft hij een cursus ontwikkelt die inmiddels wereldwijd gegeven wordt. Meer info over de cursussen neem dan contact met mij op: info@mariskakerkdijk.nl. Vertel ik je er alles over.

Herstellen van je lijf

Is eerste hulp bij ongemakken niet wat je zoekt omdat het dieper gaat dan ik de kinesioloog een goede keus. Merk je dat er gebeurtenissen zijn waar je niet makkelijk van hersteld en kan je wel een duw in de juiste richting gebruiken. Laat dan je lijf het verhaal vertellen. Zet je hoofd even uit en luister wat je lijf te vertellen heeft. Zodat de weg naar herstel sneller gaat.

Dit doet ik als kinesioloog niet alleen maar samen met jou. Jij bent degene die de regie heeft. Ik help je het verhaal wat je lijf heeft te vertalen zodat je kan luisteren en actie kan ondernemen. Uiteraard ondersteun ik je lijf bij het herstel door te werken met verschillend technieken. Ik werk met primaire reflexen, acupressuur (masseren van acupunctuurpunten, geen naalden in mijn praktijk), oefening voor breinintegratie, stress release technieken, werken met chakra’s, uitzoeken welke supplementen je eventueel nodig hebt bij het herstel en nog veel meer.

Beter in hun vel zitten

Mijn expertise ligt op het herstellen na een blessure. Zowel fysiek door een ongeluk als mentaal door burn-out/overspannen zijn. In beide gevallen heeft het lijf een klap gehad. Ik werk het liefst vanuit de spieren die vertellen wat het lijf nodig heeft om te herstellen. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in het werken met leer- en ontwikkelproblemen bij kinderen en pubers.  Ik heb altijd als doel dat de mijn cliënten weer vrij kunnen bewegen na een periode van stilstaan. Zodat ze lichamelijk en geestelijk beter in hun vel zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *