Ik ga op vakantie en neem niet mee

Hard werken

De aanloop naar mijn vakantie is elk jaar weer door knallen tot een paar dagen voor vertrek. En elk jaar neem ik me weer voor volgende keer doe ik het anders. Wie houd ik voor de gek? Vooral mezelf, ik kan niet zonder dat beetje hectiek in mijn leven. Ik word er blij van. Wat ik ook kan is op de dag van vertrek de stekker eruit trekken en helemaal op vakantie zijn.

Dit jaar gaat de reis weer naar de Alpen. Een paar weken de hoogte in en bezig zijn met mijn gezin, lijf, natuur en ontspannen.

Werk meenemen op vakantie

Wat ik vaak zie gebeuren bij klanten is dat zij hun werk meenemen op vakantie. Dan bedoel ik niet de laptop, tablet, werktelefoon. In hun hoofd nemen ze het werk mee. Ze komen er niet van los. Waardoor ze niet kunnen ontspannen, net niet lekker genieten en zich zorgen maken over zaken die hun vakantie pret kan bedreven.

Ontspannen op vakantie

Je kan ontspannen op vakantie als je weet dat er geen gewonden vallen als jij er een paar dagen niet bent. Het werk kan echt wel even zonder jou. Het loopt echt niet weg en wanneer je weer mag ligt er vast genoeg op je te wachten. Ben je zelfstandig ondernemer en bang dat er geen geld in het laadje komt? Dat klopt! Dit zijn de niet werkbare weken. Dit geld verdien je de rest van de weken dat je wel aan het werk bent. Niet goed gepland dan heb je huiswerk voor na de vakantie.

Last van hoofdpijn

Heb jij op de eerste dagen van jouw vakantie last van hoofdpijn? En weet je dat dit komt doordat je eindelijk kan ontspannen. Dan heb ik een vraag voor je. Waarom kies je er, bewust of onbewust voor, het zover te laten komen? Dat je een paar vakantie dagen opoffert voor de hoofdpijn?

Wat zou je kunnen doen om dit te voorkomen? Misschien is het een idee om zaken die je niet zelf hoeft te doen te delegeren. En die dingen die kunnen blijven liggen tot na jouw vakantie ook echt te laten voor wat ze zijn. De dag voor je vertrekt geen klusjes, die nog even af moeten, meer te doen. Dit smoesje wil ik niet horen: ‘Ik doe dit want anders kan ik niet ontspannen op vakantie’. Daarom doe je het niet. Je doet het om ervoor te zorgen dat je geen knallende hoofdpijn krijgt de dag voor vertrek. Je moet er niet aan denken.

Ik ga op vakantie en neem niet mee

Wat ik ga thuislaten is mijn bedrijf. Die gaat niet mee op vakantie. En dat kan ik omdat ik in januari al wist dat de zomervakantie eraan zat te komen. En ik toen al een streep heb gezet door de dagen voor mijn vertrek. Ervoor gezorgd heb dat mijn omzetdoelen bij zijn en zaken die niet nu moeten zijn doorgeschoven tot na de vakantie. De mailbox gaat op standje vakantie. De voicemail gaat het vertellen en mijn hoofd gaat in de zomerontspanstand.

Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *