Het traject heeft mij heel veel opgeleverd

Ik kwam al een tijdje bij Mariska voordat ik met haar aan mijn traject begon. Af en toe wat losse afspraken die de eerste obstakels uit de weg hebben geruimd. Toen kwam ik door omstandigheden aan bij het moment dat ik vastliep. Ik liep tegen mezelf aan. Ik had de wens om mezelf te zijn, vrij van alle emotionele pijn, angsten, beperkende overtuigingen en gedrag; ik wilde mijn hart gaan volgen en mijn droom gaan leven.

Ik heb mijn traject als een prachtige reis ervaren, elke afspraak was een cadeautje aan mezelf en bracht me dichterbij mezelf. Na elke afspraak voelde ik meer verlichting en meer ruimte en rust in mezelf. Het moment dat we bij mijn diepste kern uit kwamen was pijnlijk maar Mariska heeft me zo goed begeleid. Ze stond altijd voor me klaar en was altijd te bereiken als ik even haar hulp nodig had tussen de afspraken door. Ze is altijd eerlijk en direct. Ze zegt waar het op staat en neemt geen blad voor haar mond. Soms pijnlijk maar nodig..

Ze is gewoon een lieve warme fantastische vrouw die je met humor met beide benen op de grond houdt en waar je altijd jezelf mag zijn. Je voelt de liefde (de liefde die ze voor haar vak heeft en de passie die ze heeft om vrouwen in hun kracht te zetten) stromen in het contact dat je met haar hebt.

Het traject met Mariska heeft me heel veel opgeleverd. Ik voel me dichterbij mezelf, ik houd meer van mezelf en weet beter wat ik waard ben. Het verleden heeft me gevormd maar daar heb ik mijn weg in gevonden. Ik heb meer zicht op wanneer oude patronen in werking treden en kan daardoor nu bewust kiezen of ik dat toelaat of niet, ik kan beter blijven staan voor wat ik wil en wat ik nodig heb omdat ik beter voel wat ik waard ben. Ik  heb geleerd mezelf meer lief te hebben en meer te luisteren naar mijn lijf en de seintjes die het me geeft. Ik ga met vertrouwen mijn toekomst tegemoet en weet dat wat er ook op mijn pad komt ik het aan kan. Ik ben haar eeuwig dankbaar voor deze prachtige ervaring.

– Eveline –

Mariska heeft me inzichten gegeven

De reden van mijn komst naar Mariska was het compleet vastlopen in mijn huwelijk. Ik was helemaal op, leeggezogen, functioneerde enkel nog op de automatische piloot en had het gevoel dat er iets stuk was gemaakt wat niet meer te repareren viel. Dus mijn vraag was, is het nog te repareren, te redden? Waar sta ik? Wat moet ik doen?

Mariska heeft me inzichten gegeven waar ik zelf naar heb gehandeld.

De eerste behandeling was heel confronterend maar tevens ook heel inzichtelijk. Ik wist meteen dit is wat er aan de hand is. Ik werd met bewust van de angst die ik daarvoor absoluut niet erkend/voelde.

In eerste instantie was ik een heel klein beetje bang, jee die Mariska is wel heel duidelijk!! Durf ik dat wel aan? Is dat wel goed voor mij om me meteen daarna te realiseren dat je precies was wat ik nodig had. Geen gedraai om dingen heen, maar to the point. Dit is het. Wat ga je ermee doen. Aan jou de keus.

Ik vind Mariska een goede therapeut, die weet waar ze het over heeft en die niet bang is te zeggen waar het op staat. Ze is meelevend maar niet tot in het oneindige en dat is ook goed. Zoals Mariska zegt: “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden”.

-Anne-

Ik wist heel goed wie ik was, maar…

‘Ik kwam bij Mariska terecht na een korte, maar heftige relatie met de vader van mijn dochter. In eerste instantie dacht ik voor mijn dochter te komen, maar uiteindelijk bleek juist bij mij alles uit balans.

In ‘normale’ toestand wist ik heel erg goed wie ik ben, wat ik wil en hoe ik het  wil. Alleen door de paniek van een onverwachte zwangerschap en in een relatie met een man met narcistisch gedrag, was ik compleet doorgeslagen in angst, schuldgevoel en paniek. Begreep niks van mezelf, voelde me schuldig en oververmoeid. In mijn hoofd dacht ik anders als in mijn hart.

Mariska heeft me heel erg geholpen met wegnemen van alle paniek en angst, mijn zelfvertrouwen weer opgebouwd en vooral mij laten zien waar ik zelf mijn aandeel in had. Waar ik de visuele cirkel in stand hield en vooral waarom ik dat deed. Mariska kan door naar je te luisteren, je echt laten zien en voelen wat je nu echt zegt of wil. En je daarmee helpen dat te bereiken. Confronterend! Maar daardoor zeer effectief!’ Ook met oefeningen en fijne tips voor thuis, voor als de paniek weer omhoog kwam en komt. -Suzan-

Ik kon me Weer sterker gaan voelen

Ik heb een jaar bij Mariska gelopen en heb in dat jaar grotere stappen gezet dan bij welke therapeut of psycholoog dan ook.

 Mariska heeft mij geholpen om wat mijn hoofd wel weet ook te gaan “voelen”. Om echt te gaan beleven en ervaren wat je in je hoofd al weet. Ze maakt de weg tussen hoofd en ziel vrij. Ze haalt weg uit je systeem wat weg kan, herstelt dat wat uit balans is, leest de juiste bemoedigende woorden voor die je op dat moment nodig hebt. Ze helpt je ziel de ruimte te creëren die het nodig heeft, door je lichaam te helpen om los te laten wat het niet langer meer nodig heeft.

Mariska is een prachtig mens met de kennis om jouw lichaam de mogelijkheid te geven om te zeggen wat het nodig heeft. Waar het stress heeft, wat er geblokkeerd is, wat er uit ligt en wat het nodig heeft om weer in balans te komen, om weer stevig te staan in je eigen waarheid in deze wereld. Om jezelf neer te zetten in deze wereld. Soms heel praktisch, soms iets spiritueler. Mariska is een heerlijk, nuchter mens met een open mind en een hands on mentaliteit. Ze heeft voor iedereen de juiste woorden en een luisterend oor. Ik ben Mariska zo dankbaar voor alles wat ze mij heeft gegeven dit afgelopen jaar. Sommige behandelingen waren pittig, maar ik heb het altijd als een feestje ervaren om weer naar Mariska te gaan. -Annelies-

 

Trots ben ik op mijzelf

Toevallig een artikel tegenkomen van Mariska op social media. Een artikel over hoofdpijn. Is dit dan werkelijk toeval of komt het juist op je pad omdat je erin durft te stappen?  

Waar ik direct in mijn hoofd reageerde op de tekst; “afspraken bij voorbaat al met potlood in de agenda zetten zodat je ze nog kan afzeggen.” Zo herkenbaar,  ik probeerde altijd mijzelf te beschermen en daarmee ook de ander waarmee ik een afspraak had. Hier schrijf ik al probeerde, want ja er is na een periode van fijne bezoeken online en in de praktijk bij Mariska een boel veranderd.  

Het is een stap die je moet durven te zetten, ik was er ook echt klaar voor. Werken aan en voor mijzelf vind ik heel belangrijk. De stappen die ik heb gezet met Mariska gingen niet alleen over mijn hoofdpijn, want heus die hoofdpijn kwam niet uit het niets. Perfectionisme, alles voor iedereen goed willen doen en niet voor jezelf kiezen waren onderwerpen die besproken en behandeld zijn.

Het fijne is dat Mariska niet oordeelt over jouw situatie maar je wel de betere en mogelijke werkelijkheid voor je schetst. Fijn is ook dat Mariska zelf een ervaringsdeskundige is en dat maakt dat je gemakkelijk met elkaar in gesprek kunt. Kijkend naar een behandeling kwam ik vaak wankel binnen en ging ik heel sterk naar buiten. Tijdens de laatste sessie die we hadden kwam ik al sterk binnen en kwamen we samen tot de conclusie dat het goed zit bij mij.  

Trots ben ik op mijzelf omdat dit is wat ik graag wilde, deze weg wil ik bewandelen. Voor mijzelf kiezen, iets minder perfectionistisch, af en toe fouten maken en vooral nee durven zeggen. Met de fijne steun van Mariska, het relativeren en de behandelingen ben ik een mooie stap verder.  

Ik heb geleerd om bewust voor mijzelf te kunnen kiezen zonder het gevoel te hebben daarmee anderen teleur te stellen. Ik ben een stuk gelukkiger.

-Ilse-

Na de behandeling bij Mariska werd veel duidelijk. Voor de behandeling vlogen mijn emoties alle kanten op, van heel boos naar verdrietig. Vooral heel veel irritatie naar alles en iedereen. Vandaag is er rust en zit ik vol energie, het is lang geleden dat ik me zo gevoeld. Heel blij mee!

-Michelle-

Ik heb 1 keer per kwartaal een afspraak bij Mariska. Mijn APK afspraak.

– Marianne –

Ik bleef maar doorlopen met vage klachten en begreep niet goed waarom dit maar niet overging. Bij Mariska werd me duidelijk dat ik mijn hart niet volgde maar deed wat ik dacht dat anderen van mijn verwachten.

– Esther –

Meest recente blogs

Follow on Instagram

Instagram has returned invalid data.