Voordelen van je altijd aanpassen aan anderen

Je bent attent. Je zult waarschijnlijk niet snel een verjaardag vergeten. Je bent betrouwbaar. Als anderen je iets vragen weten ze dat het goed komt. Je zorgt ervoor dat de ander niets tekort komt.

Daarom vraag ik jou waar hoor jij in dit verhaal? Zorg je goed voor jezelf en kom je de afspraken die je met jezelf maakt altijd na? Maak jij tijd voor jezelf? Luister jij naar jouw lijf, jouw hart en jouw hoofd? Zodat je voor jezelf kiest en jouw doelstellingen en dromen waar maakt.

Lees hoe het anderen vergaan is nadat ze bij mij zijn geweest.

 

Ik wist heel goed wie ik was, maar…

‘Ik kwam bij Mariska terecht na een korte, maar heftige relatie met de vader van mijn dochter. In eerste instantie dacht ik voor mijn dochter te komen, maar uiteindelijk bleek juist bij mij alles uit balans.

In ‘normale’ toestand wist ik heel erg goed wie ik ben, wat ik wil en hoe ik het  wil. Alleen door de paniek van een onverwachte zwangerschap en in een relatie met een man met narcistisch gedrag, was ik compleet doorgeslagen in angst, schuldgevoel en paniek. Begreep niks van mezelf, voelde me schuldig en oververmoeid. In mijn hoofd dacht ik anders als in mijn hart.

Mariska heeft me heel erg geholpen met wegnemen van alle paniek en angst, mijn zelfvertrouwen weer opgebouwd en vooral mij laten zien waar ik zelf mijn aandeel in had. Waar ik de visuele cirkel in stand hield en vooral waarom ik dat deed. Mariska kan door naar je te luisteren, je echt laten zien en voelen wat je nu echt zegt of wil. En je daarmee helpen dat te bereiken. Confronterend! Maar daardoor zeer effectief!’ Ook met oefeningen en fijne tips voor thuis, voor als de paniek weer omhoog kwam en komt. -Suzan-

Ik kon me Weer sterker gaan voelen

Ik heb een jaar bij Mariska gelopen en heb in dat jaar grotere stappen gezet dan bij welke therapeut of psycholoog dan ook.

 Mariska heeft mij geholpen om wat mijn hoofd wel weet ook te gaan “voelen”. Om echt te gaan beleven en ervaren wat je in je hoofd al weet. Ze maakt de weg tussen hoofd en ziel vrij. Ze haalt weg uit je systeem wat weg kan, herstelt dat wat uit balans is, leest de juiste bemoedigende woorden voor die je op dat moment nodig hebt. Ze helpt je ziel de ruimte te creëren die het nodig heeft, door je lichaam te helpen om los te laten wat het niet langer meer nodig heeft.

Mariska is een prachtig mens met de kennis om jouw lichaam de mogelijkheid te geven om te zeggen wat het nodig heeft. Waar het stress heeft, wat er geblokkeerd is, wat er uit ligt en wat het nodig heeft om weer in balans te komen, om weer stevig te staan in je eigen waarheid in deze wereld. Om jezelf neer te zetten in deze wereld. Soms heel praktisch, soms iets spiritueler. Mariska is een heerlijk, nuchter mens met een open mind en een hands on mentaliteit. Ze heeft voor iedereen de juiste woorden en een luisterend oor. Ik ben Mariska zo dankbaar voor alles wat ze mij heeft gegeven dit afgelopen jaar. Sommige behandelingen waren pittig, maar ik heb het altijd als een feestje ervaren om weer naar Mariska te gaan. -Annelies-

 

Toevallig een artikel tegenkomen van Mariska op social media. Een artikel over hoofdpijn. Is dit dan werkelijk toeval of komt het juist op je pad omdat je erin durft te stappen?  

Waar ik direct in mijn hoofd reageerde op de tekst; “afspraken bij voorbaat al met potlood in de agenda zetten zodat je ze nog kan afzeggen.” Zo herkenbaar,  ik probeerde altijd mijzelf te beschermen en daarmee ook de ander waarmee ik een afspraak had. Hier schrijf ik al probeerde, want ja er is na een periode van fijne bezoeken online en in de praktijk bij Mariska een boel veranderd.  

Het is een stap die je moet durven te zetten, ik was er ook echt klaar voor. Werken aan en voor mijzelf vind ik heel belangrijk. De stappen die ik heb gezet met Mariska gingen niet alleen over mijn hoofdpijn, want heus die hoofdpijn kwam niet uit het niets. Perfectionisme, alles voor iedereen goed willen doen en niet voor jezelf kiezen waren onderwerpen die besproken en behandeld zijn.

Het fijne is dat Mariska niet oordeelt over jouw situatie maar je wel de betere en mogelijke werkelijkheid voor je schetst. Fijn is ook dat Mariska zelf een ervaringsdeskundige is en dat maakt dat je gemakkelijk met elkaar in gesprek kunt. Kijkend naar een behandeling kwam ik vaak wankel binnen en ging ik heel sterk naar buiten. Tijdens de laatste sessie die we hadden kwam ik al sterk binnen en kwamen we samen tot de conclusie dat het goed zit bij mij.  

Trots ben ik op mijzelf omdat dit is wat ik graag wilde, deze weg wil ik bewandelen. Voor mijzelf kiezen, iets minder perfectionistisch, af en toe fouten maken en vooral nee durven zeggen. Met de fijne steun van Mariska, het relativeren en de behandelingen ben ik een mooie stap verder.  

Ik heb geleerd om bewust voor mijzelf te kunnen kiezen zonder het gevoel te hebben daarmee anderen teleur te stellen. Ik ben een stuk gelukkiger.

-Ilse-

Na de behandeling bij Mariska werd veel duidelijk. Voor de behandeling vlogen mijn emoties alle kanten op, van heel boos naar verdrietig. Vooral heel veel irritatie naar alles en iedereen. Vandaag is er rust en zit ik vol energie, het is lang geleden dat ik me zo gevoeld. Heel blij mee!

-Michelle-

Ik heb 1 keer per kwartaal een afspraak bij Mariska. Mijn APK afspraak.

– Marianne –

Ik bleef maar doorlopen met vage klachten en begreep niet goed waarom dit maar niet overging. Bij Mariska werd me duidelijk dat ik mijn hart niet volgde maar deed wat ik dacht dat anderen van mijn verwachten.

– Esther –

Meest recente blogs

Follow on Instagram

Instagram has returned invalid data.