Je hart klopt

Mariska Kerkdijk

Kinesiologie is een ingewikkeld woord voor:

 • energie hebben en houden;
 • goed in je vel zitten;
 • luisteren naar je lijf;
 • inzicht krijgen in waarom je iets doet zoals je het doet.
 • zaken kunnen veranderen omdat je leven nu schuurt.
 • beter kunnen leren;
 • gezonder leven;
 • geen last hebben van kwaaltjes;
 • ontspannen;
 • vrij bewegen;
 • balans hebben in je leven;
 • spieren losmaken.

Ik help niet iedereen

Ik kan nog wel 20 punten opnoemen waar kinesiologie voor staat. En al die zaken kan ik als kinesioloog bij iedereen aanpakken. Dat doe ik niet. Ik kies er bewust voor om niet de kinesioloog van iedereen zijn. Mijn voorkeur gaat uit naar werken met ambitieuze hoog opgeleide vrouwen die goed weten wat ze willen.

Vrouwen die daarbij over hun energiegrens heengaan waardoor ze de regie kwijt raken. De regie over hun tijd, agenda en privéleven omdat ze verdwijnen in hun ambitie. Dit merken ze aan hun lijf doordat er vage klachten zijn die lijken op de overgang. Pijn die niet maar zo weer weg gaat. Ze zijn moe en uitgeblust waardoor ze de dingen die ze leuk vinden maar even niet meer doen. Want de ambitie laat ze doorgaan op hun werk. Er is geen tijd meer over voor de echt belangrijke zaken in hun privéleven. Laat staan energie voor zichzelf.

Als kinesioloog:

 • leer ik ze luisteren naar hun lijf;
 • vertel ik ze authentiek te blijven aan zichzelf;
 • help ik ze bij het loslaten van beperkende overtuigingen;
 • breng ik hun lijven in balans;
 • zorg ik voor meer energie om aan zichzelf toe te komen;
 • zoek ik naar de oorzaak van de vage klachten en ga ik daarmee aan de slag;
 • help ik ze bij het vinden naar de juiste balans tussen werk en privéleven;

Zodat ze meer energie, tijd en regie hebben over hun agenda. Waardoor er balans komt tussen thuis en werk. Met daarin ook nog energie voor zichzelf.

Volg je hart want dat klopt!

Als je jouw hart volgt dan neem je de route die voor je klopt. Hoe ambitieus je ook bent wanneer dit niet is waar je hart voor klopt dan wordt het een gevecht. Vooral met jezelf. En geloof mij als ik zeg dat ik weet hoe dat voelt. Doen wat je denkt dat je moet doen omdat je nu eenmaal die route hebt gekozen. Niet klagen maar dragen en doorgaan. Ik ken de drill en ik weet wat het je kan kosten. Je eigen geluk en gezondheid.

Die stap nemen om die route los te laten is lastig, moeilijk, spannend en soms eng. Het is wel de route naar geluk. Ook in een ambitieus werk mag en kan je jouw hart volgen. Alleen dan blijf je authentiek en haal je het beste voor jezelf en de ander naar boven.

Naast mijn voorkeur voor ambitieuze vrouwen heb ik nog een liefde: pubers

Door met pubers te werken zorgt ik ervoor dat mijn blik open blijft. Pubers kijken en leven in hun eigen fase en het is daarom zo belangrijk om al op jonge leeftijd naar je hart te leren luisteren. Ook in lijf wat groeit en ontwikkelt. Juist dan! Onder alle druk van ouders, vrienden en school is het belangrijk dat ze luisteren naar hun hart. Zodat ze zich kunnen ontwikkelen en gaan doen waar ze blij van worden. Voor die pubers doe ik hetzelfde als mijn ambitieuze vrouwen. Hun open blik op het leven helpt mij herinneren dat je altijd je hart kan volgen.

Ik volg mijn hart omdat het klopt en wat doe jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *