Klopt je hart wel?

Volg je hart want dat klopt

Hoe makkelijk is het voor een ander om tegen je te zeggen: โ€˜gewoon je hart volgenโ€. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Luisteren naar je hart kan al lastig zijn. Wat wil ik? Waar word ik gelukkig van? Waar gaat mijn hart sneller van kloppen?

๐–๐ž ๐ฐ๐ž๐ญ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐š๐ค ๐ฐ๐ž๐ฅ ๐ฐ๐š๐ญ ๐ฐ๐ž ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ฐ๐ข๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง

โ€˜Ik wil niet langer in mijn relatie opgesloten zitten. Wat ik niet wil is mijn fijne huis kwijtraken, mijn kinderen het verdriet aandoen, op een flatje moeten wonen, mijn droom opgevenโ€™.

โ€˜Je zei wat?โ€™ Dat was mijn eerste reactie. Daarna ben ik gaan doorvragen over haar droom? Een eigen praktijk te hebben zodat ze anderen kan helpen met waar zij goed in is. Het huis waar ze nu woont biedt daar de ruimte voor. Dat er nou net een persoon in woont waar ze niet verder mee wil is lastig. Daardoor schuurt het in haar hart. Als ze luistert fluistert het haar toe dat ze voor haar geluk moet gaan. De relatie loslaten en zelfstandig haar weg vinden. Maar obstakels die ze nu ziet zijn nog te groot.

Haar droom hoeft ze niet op te geven. Wel zal ze terug moeten naar de tekentafel en uitzoeken hoe ze het dan gaat doen. Dit hoeft niet in 5 minuten. Daar mag ze over nadenken, uitzoeken wat de mogelijkheden zijn en ontdekken wat er nodig is om haar droom op een andere manier vorm te geven.

๐‰๐จ๐ฎ๐ฐ ๐ฆ๐จ๐จ๐ข๐ฌ๐ญ๐ž ๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ง

Opgeven van je dromen moet je nooit doen. Durf je grootste dromen te dromen zodat je hart sneller gaat kloppen van passie. Volg je hart want dat klopt. Ook als dat hart misschien wel iets wil waarover anderen een mening hebben. Dat is hun mening en gaat niet over jou. Het gaat over hun twijfels, angsten en overtuigingen. Blijf trouw aan je hart zodat je jouw mooiste leven leeft.

๐ƒ๐š๐ซ๐ž ๐ญ๐จ ๐๐ซ๐ž๐š๐ฆ!

Het fijne van dromen is dat zolang je ze niet uitspreekt het jouw dromen blijven. Je kan dan in alle rust onderzoeken of het echt is wat je wilt. Zolang je maar wel de tijd en ruimte neemt om te dromen. En uiteindelijk de stap zet om ze werkelijkheid te laten worden.

Volg ik mijn hart? Ja zeker! Altijd? Nee, ook ik vind het soms best spannend en negeer dan wat ik hoor vanuit mijn hart. Ik merk dat dan aan zaken die niet lekker meer lopen. Het wordt worstelen en als ik ergens niet tegen kan dan is het worstelen. Niet tegen het gevoel en al helemaal niet tegen het woord. Ik hou van een uitdaging en ga die ook graag aan. Wordt het een gevecht dan weet ik dat het tijd is om in te schatten of dit gevecht het waard is om te vechten.

Met welke van jouw dromen ga je naar de tekentafel en uitzoeken of ze werkelijkheid kunnen worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *