Luier om en gaan!

Anderen teleurstellen

Wat als je als kroonprinses wordt geboren? Welke keuze heb je dan in het leven. Op het moment dat je het levenslicht ziet staat in de sterren geschreven dat je koningin wordt. Alles in je leven draait om die taak. Geen keuze het is je lot.

𝐄𝐞𝐧 𝐥𝐨𝐭 𝐤𝐮𝐧 𝐣𝐞 𝐥𝐢𝐣𝐝𝐳𝐚𝐚𝐦 𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐠𝐚𝐚𝐧 𝐞𝐧 𝐣𝐞 𝐞𝐫𝐛𝐢𝐣 𝐧𝐞𝐞𝐫𝐥𝐞𝐠𝐠𝐞𝐧 𝐨𝐟…

Juist zelfs de kroonprinses heeft een keus. Ze kan nee zeggen. Niet de makkelijkste weg om te kiezen maar het kan. Ze zal tegen heilige huisjes trappen en veel mensen teleurstellen. Als het haar diepste verlangen is om het niet te doen zal ze moeten. Doet ze het niet dan blijft ze de rest van haar leven in een keurslijf zitten. Door niet haar hart te volgen en zich neer te leggen bij haar lot kiest ze om het te aanvaarden.

𝐋𝐞𝐤𝐤𝐞𝐫 𝐯𝐞𝐢𝐥𝐢𝐠 𝐛𝐥𝐢𝐣𝐯𝐞𝐧 𝐳𝐢𝐭𝐭𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐧𝐢𝐤𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧

De meesten van ons zijn geen kroonprinses en moeten zelf uitzoeken wat we gaan doen als we groot zijn. Vroeg in je leven maak je een keus en vaak blijf je daarin hangen. Met een beetje geluk heb je in je tienerjaren de juiste keuze gemaakt. Ik niet kan ik je vertellen. En jaren heb ik gewerkt in organisatie waar ik per ongeluk ben terecht gekomen. Ik had salaris en dat voelde veilig en daarom heb ik het 20 jaar lijdzaam volgehouden. Tot dat ik mijn passie vond en ik geen keus meer had. Ik moest nee gaan zeggen. Wat ik heb ontdekt is dat er maar 1 iemand het lastig vond, IKZELF. Ging ik nou echt na 20 jaar het roer omgooien? Liet ik mijn veiligheid los voor het onbekende? Ging ik iets doen en gaan anderen mij geloven? Kan ik dit wel? Ben ik hier wel slim genoeg voor? Zal ik toch maar lekker veilig blijven zitten en niks veranderen?

𝐋𝐮𝐢𝐞𝐫 𝐨𝐦𝐠𝐞𝐝𝐚𝐚𝐧 𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐬𝐩𝐫𝐨𝐧𝐠𝐞𝐧

Ik heb uiteindelijk een luier omgedaan en ben van de rand van het ravijn gesprongen. Om te ontdekken dat ik kan vliegen, soms hard moet fladderen om niet neer te storten en er momenten zijn dat zweef van geluk. Mijn hart is blij omdat ik doe waar ik gelukkig van word. Het zorgt ervoor dat ik mijn mooiste leven kan leven, kansen krijg die anders nooit op mijn pad waren gekomen. En ja! Ik kan dit!

𝐎𝐨𝐤 𝐚𝐥𝐬 𝐣𝐞 𝐝𝐞𝐧𝐤𝐭 𝐠𝐞𝐞𝐧 𝐤𝐞𝐮𝐳𝐞 𝐭𝐞 𝐡𝐞𝐛𝐛𝐞𝐧, 𝐡𝐞𝐛 𝐣𝐞 𝐚𝐥𝐭𝐢𝐣𝐝 𝐞𝐞𝐧 𝐤𝐞𝐮𝐬

Dus ook als je denkt geen keuze te hebben, heb je altijd een keus. Je zegt ja of nee. De vraag is die jezelf stelt is: ‘zeg ik ja tegen mezelf of nee?’ Beide mag zolang je je maar realiseert dat er maar 1 is die je kan teleurstellen en dat ben jezelf. Je kan voor de ander niet invullen of hij of zij teleurgesteld is jouw keuze. Dat is aan de ander niet aan jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *