Teugels

Mariska Kerkdijk

Het is niet nodig alles altijd alleen te moeten doen. Het staat je vrij om de mensen om je heen te vragen je te helpen. Door anderen toe te staan een hand uit te steken, vergroot je de kans op succes.

Dit betekent wel dat je een stukje van de controle overdraagt aan die ander. Wat ervoor kan zorgen dat het niet gaat zoals jij dat graag zou willen of erger nog, het gaat fout. En dan ik is het jouw schuld. Dus doe je het zelf maar, heb je de controle en kan je ervoor zorgen dat het niet fout gaat. Zo heb je jouw leven ingericht. Overal verantwoordelijk voor zijn. De touwtjes strak in handen houden.

Let op! Spoiler Alert!

Er komt een moment in je leven dat je de controle gaat verliezen (mocht je daar nog niet zijn) en dan komt er chaos. Niks loopt meer zoals jij het had gepland en alles gaat fout. Heel eerlijk, jij hebt het zelf zo ver laten komen. Door altijd maar alles perfect te willen doen met als doel iedereen om je heen tevreden houden. Zolang jij het maar deed, op jouw manier dan was het goed. Tot dat je lijf er zo ongelofelijke klaar mee was dat het niet meer wilde. Je kan letterlijk en figuurlijk de touwtjes niet meer in handen houden.

Chaos

Wat je over het hoofd hebt gezien is dat je veel te lang, te veel touwtjes in handen hebt gehouden die niet van jou waren. Waardoor je de teugels van je eigen leven op de grond hebt laten liggen. Wil je uit chaos komen of voorkomen dat het chaos wordt, dan is het tijd om de touwtjes die niet van jou zijn los te laten. Dit doen kan best wat stress in jouw hoofd en lijf veroorzaken. Niet bij de ander, die merkt alleen maar dat jij het niet meer oplost. Wat wel tot een beetje schuren kan leiden maar uiteindelijk lost zich dit vanzelf op, doordat de ander gewoon doorgaat met het leven.

Dit ga je er wel van merken. Er komt bij jou meer ruimte in je hoofd en in je agenda. Waardoor je tijd en energie over gaat houden voor jezelf en de dingen om je heen die echt belangrijk zijn. Naast tijd en ruimte, ga je het ook merken aan je lijf. De vage klachten die je altijd hebt gehad zullen verdwijnen.

Hoe ga jij de touwtjes loslaten?

Dan is het belangrijk dat je eerst gaat uitzoeken welke touwtjes je allemaal vasthoudt. Wel eerlijk zijn, je hebt er niets aan als je niet alles onder ogen ziet. De enige die je dan voor de gek houdt ben jezelf. En klagen heeft ook geen zin, dat zijn smoesjes waarom je de controle vooral niet los moet laten. De “mooiste” smoes die ooit gehoord hebt en geen verdere uitleg nodig heeft was deze:

Als ik de verantwoordelijkheid niet neem, wordt niemand gelukkig.

Wanneer je duidelijk hebt welke touwtjes je vasthoudt is het tijd om alle overbodige los te laten. Simpel door je er niet meer mee te bemoeien. Het is niet van jou, het hoort niet bij jou. Zonde van jouw tijd en energie.

Verantwoordelijkheid

Wat overblijft zijn de teugels van je leven. Door daar de verantwoordelijkheid voor te nemen krijg je ruimte en energie voor de dingen die echt belangrijk zijn.

Weet je dit allemaal wel, heb je dit al een keer geprobeerd en is de uitkomst niet wat jij ervan had verwacht. Of weet je niet welke touwtjes je moet loslaten. Laat mij dan met je meekijken waar ik jou kan helpen. Boek een gratis behandeling bij mijn door op de link te klikken https://mariskakerkdijk.nl/gratis-afspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *