Mijn pitch laat te wensen over

Wat voor bedrijf heb je? Of wat doe je nou precies? Deze vraag krijg ik regelmatig. Ik moet heel eerlijk bekennen mijn pitch laat te wensen over. Ik heb het over leren om naar jezelf te luisteren omdat je dat nu niet doet waardoor je klachten hebt. Ben ik je al kwijt?

Kinesiologie, wat is dat?

Dit vertelt niet dat ik dit doe met de methode: kinesiologie. Kinesiologie betekend energetische bewegingsleer en gaat over alle beweging van en het lijf. En met lijf bedoel ik ook echte alles, armen, benen, romp, darmen etc. maar ook het hoofd. Dat wordt nog wel eens los van elkaar gezien. Ons hoofd denkt vaak dat het ons lijf niet nodig heeft. Maar niks is minder waar. Als de nek niet kan draaien gaat het hoofd nergens heen.

Doordat we soms te veel in ons hoofd gaan zitten missen we de signalen van het lichaam. Wat naar een poosje klachten gaat veroorzaken. Klachten die vaak licht beginnen maar steeds een beetje erger worden. Het lijf begint met fluisteren en gaat uiteindelijk tegen je schreeuwen. Wat begint als spanning tussen de schouderbladen gaat uiteindelijk over in een fikse hoofdpijn of rugklachten.

Het hele lijf praat mee

Kinesiologie is een holistische benadering van het lijf. Ik luister naar wat het hele lijf te vertellen heeft. Niet alleen wat er gezegd wordt maar ook wat het lijf laat zien. Dit doe ik door te kijken, te luisteren en te voelen. Als kinesioloog werk ik met de spieren in het lijf. Als er stress op een bepaald onderwerp zit dan kan je hoofd dit nog wegzetten als valt wel mee. Terwijl het lijf een ander signaal geeft. Dat merk je aan de spanning, of vaak verminderde spanning in de spieren. Alle info voeg ik samen en met de klant maken we het verhaal. We gaan voor de helicopterview en kijken samen naar de uitdagingen die er zijn. Om de stress af te voeren en de klachten te verlichten werk ik met verschillende technieken. De ene keer is dit heel fysiek door spieren weer in balans te brengen met behulp van acupressuur. Da andere keer is dit door het toepassen van stress release waardoor emoties losgelaten kunnen worden. Uiteindelijk zijn alle technieken erop gericht het herstel van het lijf te activeren waardoor de klant beter in haar of zijn vel komt.

Luisteren naar je lijf

Een heerlijk hands-on beroep waarbij er ruimte is voor het hoofd en het lijf. Zodat er balans komt en je uiteindelijk in je eigen kracht kan staan. Dus mijn pitch die is leuk maar eigenlijk doe ik dit: Ik help je te luisteren naar wat je lijf te vertellen heeft over de klachten en of stress waar je op dit moment tegen aanloopt zodat je lijf en hoofd weer in balans zijn en je vanuit je eigen kracht kan leven. Dit doe ik met een vet gave methode: kinesiologie. Wat dat is? Leg ik je graag uit of beter nog, wil je het voelen? Boek dan een consult bij mij. Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat je zorgverzekeraar een deel van de behandeling vergoed. Klik hier om een afspraak te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *