Dromen zijn bedrog

Dromen

Soms verlang ik naar een eiland in de zon, een goed glas rosé, een boek en op de achtergrond alleen maar het geluid van een ruisende zee…….. Vooral als de dag niet gaat zoals ik in mijn hoofd heb. Dan ontstaat er kortsluitingen en heb ik rust nodig. Helaas voor mij is dat eiland dan echt een droom die niet uitkomt.

De meeste dromen zijn bedrog

Gelukkig zijn de meeste dromen geen bedrog. Want wanneer jouw droom er één is die jij écht wilt dan kan deze droom werkelijkheid worden. Vaak betekend dat wel dat er dan zaken moeten veranderen en dingen opgeruimd moeten worden voordat deze droom werkelijkheid wordt.

Er zit nog een leuke voordeel aan dromen, je wordt er gelukkig van. Je onderbewust zijn heeft er geen idee van waar het is. Die geloofd het direct als ik me bedenk dat ik in hangmat lig, met een boek en glas rosé. Dan wordt mijn lijf instant gelukkig. Ga nu niet de hele dag met je hoofd in de wolken lopen want daar wordt niemand gelukkig van. Dat heet vluchten van de werkelijkheid en die dromen zijn zeker bedrog.

Niet doen!

Neem bijvoorbeeld mijn eiland in de zon wat zou ik moeten laten om daar te komen? Nou als eerste mijn bankrekening plunderen omdat dit tropische eiland niet naast de deur ligt. Daarna mijn vent en kinderen teleurstellen dat ik er niet meer ben. Mijn hondje achterlaten want er is geen ander geluid dan de ruisende zee……. Juist daar gaat mijn droom in rook op. Dat heb ik er namelijk niet voor over.

Wil jij dit nu echt?

De dromen die uitkomen dat zij dingen en zaken waar je bereid bent om moeilijke beslissingen te nemen. Beslissingen waar je buikpijn van krijgt in het begin. Waarvan je bij jezelf nagaat: Wil ik dit nu echt? Ben ik bereid om daarvoor dingen te laten gaan en misschien wel geld uit te geven dat zo goed voor andere zaken gebruikt kan worden? Je dromen laten uitkomen betekend je hart volgen. Die wil wel en de gaat ook echt wel, maar ons hoofd heeft vaak een mening. Dat begint vaak met de vraag zouden we dit wel doen? En waarom wil ik dit eigenlijk, het is toch goed zo? Dat gaat toch niet lukken, laat maar zitten. En zo heb je weer een droom die bedrog is. En sukkel je lekker door in wat je nu hebt, ook als het niet helemaal oké is.

Ik ken genoeg mensen die een droom hebben die gaat over iets heel anders gaan doen dan waar ze nu mee bezig zijn. Ze weten vaak al wat ze willen gaan doen en ook nog waarom ze het willen. Omdat ze er gelukkig van worden. Ze hebben er vaak al aan geproefd, zijn er al mee bezig maar die ene grote stap maken naar het echt gaan doen is zo spannend. Daardoor blijven ze werken in een baan die het niet meer is, wonen in een huis wat niet meer prettig voelt of zelf zitten in een relatie die hen benauwt. En zo sukkelt hun leven verder en is er vaak frustratie, verdriet en voelen ze zich niet helemaal gelukkig.

Fout gaan

Waarom kies je ervoor om je geluk niet achter na te gaan? Omdat je misschien wel de verkeerde beslissing gaat nemen. Het kan namelijk ook fout gaan en daar heb je de boosdoener. Stel je voor het niet lukt, dan heb je gefaald en iedereen kan het zien. De mensen die je teleurgesteld hebt omdat je voor jezelf hebben gekozen krijgen dan gelijk. En wat blijft er dan over?

Ik bezit geen glazenbol en kan niet in de toekomst kijken. Wat ik wel weet is dat wanneer je blijft hangen in net niet gelukkig zijn, in je verdriet en frustratie dan gaat je lijf reageren en wordt je moe. Dat begint eerst met uitgeput uit je werk komen en het weekend nodig hebben om bij te tanken en eindigt in het niet meer gelukkig zijn en gewoon geen idee meer hebben hoe je het nog voor elkaar moet krijgen. De oplossing is eenvoudig: luister naar je hart en je intuïtie. En durf op jezelf te vertrouwen dat wanneer je de stap neemt het goed is ook als het niet uiteindelijk niet goed gaat. Je mag namelijk leren van alles wat niet zo goed gaat, het opnieuw proberen, bijstellen maar blijf vooral de focus op je droom houden. Luisteren naar wat je hart te vertellen heeft en vertrouwen op jezelf.

Stel de vraag

Stel jezelf regelmatig de vraag: “Is dit wat ik wil? En heb ik dit nu nodig?” Laat je niet afleiden door anderen die je goed bedoeld advies geven over wat zij zouden doen en vooral niet zouden doen. Dat gaat namelijk over hen en niet over jou. Praat met de mensen om je heen, luister en neem mee wat jou dichter bij je droom bent. Luister vooral goed naar je lijf, welke signalen geeft het? Is het blij, energiek, ontspannen of voelt het niet oké, loopt je energie weg en voel je spanning? De beste graadmeter om te voelen hoe jij er bij staat.

De meeste dromen zijn bedrog….. dit zijn alleen die dromen waar je teveel voor moet opgeven en uiteindelijk niet gelukkig van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *