Scheten die stinken

Blog scheten

Dit is wat ze zei: ‘Maris, ik wil de regie over mijn leven terug! Gisteren graag maar ik denk niet dat het gaat lukken’. Ik werd helemaal warm vanbinnen. Yeah, ze wil de regie weer in plaats van wanhopig alles onder controle proberen te houden. We kunnen stappen gaan zetten en vanaf nu de regie terug pakken.

Hoe ik haar daarmee heb geholpen? Door eerst haar hoofd tot rust te brengen. Want met een hoofd vol gedachten kom je geen steek verder. Ik las laatst in een boek dat gedachten net als scheten zijn. Ze komen op en gaan weer. Daar wil ik wel graag iets aan toevoegen. Gedachten zijn zeker scheten maar ze kunnen soms stinken! En die stinkers zorgen ervoor dat we aan onszelf gaan twijfelen.

Lekker veilig

Twijfelen aan wat je kan, of je wel goed genoeg bent, of het wel het juiste moment is en ga zo maar door. Die gedachten komen echt niet zomaar in je hoofd, die zijn er om je veilig te houden. En voor veiligheid doen we alles. Maar dan ook echt alles. Dus ook: niet die nieuwe baan nemen omdat het zo lekker vertrouwd is waar je nu zit. Niet uit een relatie stappen omdat je weet wat je hebt en dat is toch wel fijn (ook als het niet veilig is). Toch maar ja zeggen tegen je moeder ook al ben je volwassen en wil je het echt niet. Zonder dat je het in de gaten hebt doe je dingen omdat het veilig is.

We springen niet zomaar van de klif en gokken er dan maar op dat we kunnen vliegen. We kiezen graag voor zekerheid. Voorbeeld: je wilt in je werk het roer omgooien maar dat wat je nu doet levert goed geld op. De hypotheek kan worden betaald, de boodschappen doe je lekker bij de duurdere supermarkt en je kan zeker twee keer per jaar op vakantie. Wat als je het roer omgooit en de geldkraan gaat dicht? Dan kan je dat allemaal niet meer. Dus je springt niet en blijft doen wat je doet, ook als je er niet gelukkig van wordt. En beetje bij beetje word je steeds ongelukkiger.

Groeien, bloeien en gelukkig zijn

Ik ben geen aanhanger van ‘het universum zorgt wel voor mij’. Het universum is lui en gaat ervan uit dat als jij niets doet zij ook niets hoeft te regelen. Dus door niets te veranderen blijft alles hetzelfde. Door een klein beetje te veranderen blijft alles hetzelfde. Het universum is niet van de subtiele hints, ze is van de grote gebaren. Wil je groeien, bloeien en gelukkig zijn dan is het tijd om de regie te pakken. Waar ga ik van de klif springen en vliegen? En waarom ga ik springen? Is ook niet onbelangrijk. En hoe krijg ik mijn lijf en hoofd mee zonder dat ze in de paniek schieten? Allemaal vragen waar ik je bij kan helpen. Ik ben al een paar keer gesprongen en weet hoe het voelt. Daarnaast heb ik een paar gave technieken in huis om je lijf en je hoofd in de springstand te zetten en tegelijkertijd de rust te bewaren waardoor je nieuwe veiligheid kan creëren. Zie het als een luchtverfrisser voor de stinkscheten.

Volg mij op Instagram of Facebook en meld je aan voor de gratis tips en oefeningen. Dan kan je zelf aan de slag met je hoofd en lijf lucht geven.

Klik op een van de icoontjes of meld je aan voor de eerste gratis oefeningen door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *