Oostenrijk

Mariska Kerkdijk

Wat een vakantiehuis in Oostenrijk en je angst loslaten met elkaar te maken hebben!

Ik heb mijn planning voor 2021 klaar. Je leest het goed de planning voor 2021 is klaar. Ik de dame die roept tegen alle vrouwen met een To Do lijst weggooien! Ja deze dame heeft een planning voor 2021. Een strakke, weloverwogen en goed over nagedachte planning.

Op die planning staan mijn doelen voor mijn bedrijf maar ook de privé doelen die ik het komende jaar wil behalen. Van sommige doelen krijg ik lichte buikkrampen. Anderen word ik mega gelukkig van.

Doelen

Afgelopen jaar had ik ook een planning en toen kwam het leven voorbij waaien in de vorm van Corona, Lock downs en maatregelen waar ik soms niet van begrijp hoe ze verzonnen zijn. Ondanks deze gebeurtenissen heb ik wel doorgewerkt aan mijn doelen. Ik ben geen heilige en nee, ik heb niet al mijn doelen bereikt. De meeste doelen heb ik bereikt en daar ben ik trots op! Een aantal gaan de prullenbak in als leuk geprobeerd maar van deze word ik toch niet zo blij van. Een aantal gaan mee naar volgend jaar. Nieuw jaar, nieuwe kansen.

Bij de doelen die ik niet gehaald heb vraag ik me we af waarom niet? Was het doel goed geformuleerd, was het wel echt mijn doel, werd ik er misschien toch niet zo gelukkig van als ik had gedacht?

To Do lijst

Ik heb regelmatig gesprekken met vrouwen die vasthouden aan hun To Do lijst. De lijst is het houvast in hun leven. Want hoe krijgen ze anders alles gedaan wat gedaan moet worden. Met een To Do lijst vol klusjes ben je alleen maar op korte termijn bezig. Hoe weet je wat je vandaag moet doen als je niet eens weet waar je over een jaar wilt zijn. Een goede To Do lijst maak je door eerst een grote planning te maken. Je grootste droom op papier zetten. Nee!!!! Dat dat hoeft niet over 1 jaar al bereikt te zijn. We blijven wel realistisch bezig! Die grote droom deel je op in stukjes. Die stukjes zijn kleinere doelen, jaar doelen. Deze deel je dan weer op in maand doelen, week doelen en dag doelen. Zo heb je een To Do lijst die ergens overgaat. In plaats van boodschappen halen, hond uitlaten, was opvouwen……. Dat is geen To Do lijst dat is een takenlijstjes. Ik zeg wel vaker dat doe je vanzelf als de kasten leeg zijn.

Dromen

Welke drie dingen zou jij doen als je geen angst zou hebben? Schrijf die drie dingen op, plak ze op een vel, maak ze concreet en ga er mee aan de slag. Maak vanuit je droom je jaarplanning. Het is ook nog eens leuk om te doen. Met je dromen werken daar word je gelukkig van. Zo simpel is het.

Een van mijn dromen is een vakantiehuis in Oostenrijk. Waar ik in de zomer kan zijn om in de bergen te wandelen en in de winter kan genieten van geur van de haarden die branden. Dat ga ik niet bereiken als ik in loondienst bleef werken en ook niet als mijn bedrijf een hobby bleef. Het afgelopen jaar heb ik hard gewerkt, hard gehuild, hard gevloekt, hard gelachen en veel geleerd om mijn bedrijf en mezelf naar een hoger plan te krijgen. Zodat ik een stap dichter bij mijn vakantiehuis ben. Mijn angst? Dat ik niet goed genoeg ben.

Ik ben goed

Dit maakt dat ik ongelofelijk kan doorslaan in keihard doorwerken. Dit komt omdat ik mezelf ooit heb aangeleerd dat dit de enige manier was om iets te laten slagen. Dat doorwerken is dan ook echt doorwerken, zelfs wanneer ik zou moeten slapen. Ik moet laten zien dat ik het wel kan en dat ik wel goed genoeg ben. Met als uitkomst dat ik doodop ben, verdrietig en een draak voor mijn omgeving.

Inmiddels weet ik echt wel dat ik goed ben. Goed in mijn vak, goed als moeder, goed als partner, goed als vriendin, goed als mens. Gewoon goed, punt uit. Ik ben ook een mens en ik val wel eens terug in oude valkuilen. Door uit mijn valkuil te kruipen en te onderzoeken wat het probleem is waardoor ik er weer met ogen op in stap, kan ik het weer ombuigen naar relaxed zijn en dat doen waar ik goed in ben en gelukkig van wordt. Het maakt ook dat ik weet wat ik kan veranderen om mijn doel wel te bereiken. In mijn geval hulp vragen aan anderen die mij kunnen helpen bij mijn bedrijf tot een groot succes te maken.

Vakantiehuis

Mijn droom met mijn bedrijf is zoveel mogelijk vrouwen zoals jij helpen om hun dromen waar te maken en het leven te leiden waar je vanuit je tenen gelukkig van wordt. Zodat wanneer we oud en versleten zijn kunnen terugkijken op een vol en geslaagd leven. Dat we met warmte afscheid kunnen nemen van deze wereld en weten dat wij ertoe hebben gedaan. Dat onze aanwezigheid op deze aarde anderen gelukkige heeft gemaakt. Dat wil ik heel graag doen vanuit mijn vakantiehuis op de berg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *