Appeltaart

Een goed recept voor een heerlijke appeltaart

Ik bak al jaren de beste en de lekkerste appeltaart, tenminste als ik mijn directe omgeving mag geloven.

Dat doe ik volgens het recept van mijn oma, met wat toevoegingen van mijn opa. Hij vond dat er geen rozijnen in de appeltaart hoorde. Anders had het wel een appel-rozijnentaart geheten was zijn mening.

Kant-en-klaar

Een droom waarmaken is net zo iets als een taart bakken. Je begint met op te schrijven wat je nodig hebt. Daarna ga je inkopen doen, voorbereiden en in de oven om te bakken. Zolang je het recept volgt gaat het meestal wel goed.

Wat ik vaak zie gebeuren is dat er uit een kant-en-klaar pakje gebakken wordt. Je weet wat de uitkomst is en hoe het smaakt. Als je alles zelf doet met verse ingrediënten krijg je net dat beetje extra. Zo werkt het ook bij je droom waarmaken. Je kan een recept van een ander gebruiken. Dan weet je wat de uitkomst is. Maar helaas bij dromen waarmaken werkt dit niet zo simpel. Als je het recept van een ander gebruikt maak je de droom van een ander waar en de uitkomst is dat je teleurgesteld gaat zijn.

Mijn verhaal

Ik kwam laatst op Facebook een bericht tegen en dacht: Dat is gek? Dat is mijn bericht van een paar weken geleden! Maar niet met mijn foto en niet via mijn account. Had een collega mijn tekst 1-op-1 gekopieerd. Nou ja zeg het moet niet mooier worden. Ik heb een keer diep adem gehaald, een paar flinke krachtermen gebruikt en ben gaan zitten. Het heeft namelijk helemaal geen zin om mijn woorden te gebruiken. Het zijn mijn woorden en niet die van haar. Het trekt niet de juiste aandacht omdat het niet van haarzelf is.

De kunst van je droom waarmaken is zorgen dat jezelf een recept samenstelt. Dat je weet wat je nodig hebt om het te behalen. Dat je weet dat er momenten zullen zijn dat je wilt opgeven en dan de energie, moed en vooral geduld moet hebben om door te kunnen zetten. Dat doorzetten doe je niet alleen op wilskracht. Waarom het niet alleen op wilskracht kan? Omdat dit niet werkt! Het is de bedoelingen dat je rituelen veranderd in je leven.

De ingrediënten

Rituelen zijn de ingrediënten die je toevoegt om jouw droom waar te maken. Welke ongezonde en gezonde rituelen heb je nu? Welke daarvan dienen je niet? Dan is het tijd om deze om te ruilen voor gezonden rituelen. Wat je ook doet, zorg ervoor dat het helemaal van jou is. Mag je dan helemaal geen inspiratie op doen bij anderen? Tuurlijk wel! Het is fijn om te zien hoe anderen het doen, je te laten inspireren en motiveren.

Het recept

Ik volg nog altijd het recept van mijn oma, het advies van mijn opa geen rozijnen en nog iets van mijzelf. Zo heb ik van een gegarandeerd lekkere appeltaart mijn eigen appeltaart gemaakt. Gaat het altijd goed? Ben je gek, het mislukt heel soms wel eens. Dat komt doordat ik me niet focus op mijn taak. Naast een goed recept is het belangrijk om focus te hebben.

Focus houdt je scherp en herinnerd je eraan wat je wilt bereiken. Doorzetten, de gezonde rituelen, je eigen ingrediënten en focus zijn het recept naar jouw droom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *