Passie

Mariska Kerkdijk

Mijn passie is vrouwen leren hoe ze voor zichzelf kunnen kiezen zonder bang te zijn anderen teleur te stellen. Dat moet ik gewoon doen, ik kan niet anders. Mijn drive is om haar te leren dat wanneer je voor jezelf kiest je nog beter voor de mensen om je heen kan zorgen. Dat je dan niet langer dat doet wat jij denkt dat anderen van je verwachten. Dat je niet langer het gevoel hebt niet goed genoeg te zijn.

Die passie komt omdat ik weet hoe jij je voelt, omdat ik weet hoe zwaar het gevecht is, omdat ik weet wat het is om niet van jezelf te kunnen houden, omdat ik weet hoe het voelt om onzeker te zijn, omdat ik weet hoe moe je van jezelf kan worden.

Vrijheid

Ik word mega gelukkig van werken met jou! En ik wordt nog gelukkiger van het gevoel van vrijheid dat dit mij geeft. Vrijheid voor mij is meer dan alleen doen wat ik leuk vind. Vrijheid voor mij is verlost zijn van altijd maar alles moeten, altijd meer rekening houden met wat anderen van me vinden. Het staat voor houden van mezelf, doen waar ik goed in ben en kunnen zijn wie ik ben.

Het liefst sta ik boven op een hoge berg en kijk ik uit over de wereld. Daar boven op de berg dat is ultieme vrijheid voor mij.

Wie mij een beetje kent weet dat ik lawaai maak, praat met mijn hele lijf, een mening heb en deze niet onder stoelen of banken steek, enorm enthousiast ben, opgeven geen optie is, eerlijk en duidelijk ben in wat ik er van vind en een dosis humor heb. De woorden van mijn vent: “je bent nog steeds onvoorspelbaar”. Dat zegt hij met veel liefde en humor.

Mijn leven is niet constant halleluja en gloria. Ik heb ook uitdagingen, problemen, chagrijnige dagen en verdriet. Problemen zijn een cadeau, zonder problemen groei je niet als mens. En geloof me er zijn cadeaus waarvan ik zou willen dat ik het bonnetje nog had. Voordat het is uitgepakt ben ik er klaar mee, het probleem dan nog niet met mij. Vaak zorgt dit ervoor dat ik rituelen die ik heb ga veranderen waardoor de uitkomst van wat ik doe veranderd. Ik veranderen niet zo maar! Mijn focus ligt op mijn doel! Vrijheid om mijn leven precies zo te leven als ik wil.

Waarden

Die keuzes heb ik niet gemaakt met mijn hoofd, die komen uit mijn hart. Ik voel vanuit mijn tenen dat dit is wat ik wil. Ik schaam me er niet voor, ik vind het niet overdreven van mezelf, ik werk er hard voor en geniet van wat ik doe en ervoor terug krijg.

Bij alles wat ik doe vraag ik me af, past dit mij? Kan ik mijn kennis delen, is dit goed voor mijn relatie met mijn vent, brengt dit mijn overvloed, word ik er gelukkig van en geeft het mijn vrijheid.

Wat zijn de waarden van jou leven? En kloppen die met hoe je nu leven leeft? Als ik was blijven doorgaan met me altijd zorgen maken wat anderen er van vonden, of ik wel goed genoeg zou zijn en bang zijn dan had ik nooit hardop durven zeggen dat het allerbelangrijkste in mijn leven vrijheid is!

Erger nog dan had ik nooit mijn passie ontdekt……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *