Zelf aan de slag met Touch for Health

Wil jij weten hoe het is om vanuit het lijf te werken en wil je dat doen voor jezelf en voor anderen? Dan zijn de Touch for Health cursussen iets voor jou. Tijdens de cursussen leer jij werken met 42 spieren uit Touch for Health en leer je meerdere technieken om stress te verminderen. Je leert ook wat voeding doet met je lijf en hoe jij er voor kan zorgen dat er meer balans in je lichaam komt. Tijdens de cursussen kan je naast het leren ook werken aan jouw eigen persoonlijke doelen.

In balans met Kinesiologie

We kennen allemaal van die momenten dat we vastlopen en ons lijf gaat klagen of het hoofd moe wordt. Dan duurt het vaak even voordat we weer in beweging komen. Soms duurt dat te lang en dan krijgen we klachten. Er ontstaan pijntjes die niet zo een-twee-drie overgaan. Tijdens de cursus Touch for Health 1 leer je technieken waarmee je jezelf en jouw gezin, familie en vrienden weer in beweging kan brengen maar ook hoe je de pijntjes sneller kan verhelpen. De cursus bestaat uit:

 • 14 spieren testen. Je leert per energiebaan een spier te testen en de daarbij behorende correctietechniek uit te voeren.
 • De kruisloop techniek voor een beter samenwerking tussen linker- en rechterkant van je lijf en je brein.
 • Eenvoudige Stress Release om sneller uit je stress te kunnen komen zodat er rust komt in lijf en hoofd.

Na de cursus heb je meer energie, kan je soepeler bewegen en is er meer rust in je lijf, je hart en je hoofd.

De cursus is geschikt voor iedereen die meer wil met gezondheid. Je hebt geen vooropleiding nodig, wel een flinke dosis enthousiasme om meer te willen leren over hoe de energie werkt in je lijf.

Cursusdata:

3 zaterdagen: 22 januari, 5 februari en 19 februari 2022

Dit is cursus 1 van de 5 cursussen waaruit Touch for Health is opgebouwd en  bestaat uit 3 dagen. De kosten zijn € 350 (inclusief cursusboek De Complete editie Touch for Health), koffie, thee en iets lekkers).

Werken met de 5-elementen uit de Chinese geneeskunde

Deze cursus kan je volgen wanneer je Touch for Health I hebt afgerond.

Vanuit de Chinese geneeskunde wordt er al eeuwen lang gewerkt met de 5-elementen, Yin en Yang en de meridianen. In deze cursus leer je via de spiertesten met de 5-elementen te werken. Deze cursus kan je volgen wanneer je Touch for Health hebt afgerond. Je gaat verder met je verdiepen in de technieken van Touch for Health. De cursus bestaat uit:

 • 14  nieuwe spiertesten. Na deze cursus kan je 28 van de 42 spieren uit Touch for Health testen.
 • Je leert hoe Yin en Yang samenwerken in het lichaam en de emoties.
 • We gaan aan de slag met de 5-elementen en hoe je dit kan vertalen vanuit het lijf.
 • Het Meridiaanwiel, iedere meridiaan heeft zijn eigen tijd van de dag.
Resultaat

Na de cursus kan je de verbanden leggen, weet je hoe je met een 1-puntbalans kan werken en heb je de mogelijkheid om stress sneller af te voeren. Je kan anderen en jezelf een basisbalans geven om het lijf te herstellen en blokkades op te ruimen.

Cursusdata:

Op dit moment staat er geen cursus gepland. Wil je op de hoogte blijven, stuur mijn een mail info@mariskakerkdijk.nl.

Dit is cursus 2 van de 5 cursussen waaruit Touch for Health is opgebouwd. De cursus bestaat uit 3 dagen. De kosten zijn € 350 (inclusief koffie, thee en iets lekkers).

De samenwerkingen tussen de spieren

Deze cursus kan je volgen wanneer je Touch for Health 2 hebt afgerond.

Tijdens de cursus Touch for Health 3 ligt de nadruk op de samenwerking tussen de spieren. Je leert kijken naar hoe iemand staat en beweegt, de houdingsanalyse. Je gaat werken met spieren die een zeurende spierpijn veroorzaken. Ook leer je verschillende nieuwe technieken om stress uit het lijf af te voeren en pijn te verlichten. De cursus bestaat uit:

 • 24 nieuwe spiertesten. Na deze cursus beschik je over de kennis van de 42 spieren die worden gebruikt in Touch for Health. Je kan ze testen en je weet welke correctietechnieken erbij horen.
 • Werken met reactiviteit tussen verschillende spieren. Je leert kijken en voelen in het lijf welke spier het hardst werkt en daardoor ander spieren buiten spel zet.
 • De eigen geluiden van ieder element in de Chinese 5-elementen leer. Je leert te balanceren met hulp van de geluiden.
 • Het werken met acute en chronische pijn. Er zijn verschillende technieken om deze pijn te verlichten. We gaan onder andere aan de slag met de Tibetaanse-acht-techniek.
Resultaat

Na deze cursus kan je jouw eigen doelen helder en duidelijk formuleren. Door een spierbalans gaan je lijf, je hart en je hoofd samenwerken om deze doelen te bereiken. Daarnaast ga je naar huis met een gereedschapskist vol tools om stress en pijnklachten te verminderen.

Cursusdata:

Op dit moment staat er geen cursus gepland. Wil je op de hoogte blijven, stuur dan een mail naar info@mariskakerkdijk.nl.

Dit is cursus 3 van de 5 cursussen waaruit Touch for Health is opgebouwd. De cursus bestaat uit 3 dagen. De kosten zijn € 350 (inclusief koffie, thee en iets lekkers).

Alle technieken samenvoegen en verdiepen van de kennis

Deze cursus kan je volgen nadat je Touch for Health 3 hebt afgerond.

Tijdens de cursus Touch for Health 4 ga je je verdiepen in de technieken en alle geleerde technieken samenvoegen. Hierna kan je jezelf en anderen helpen om in balans te komen. Alles wat je geleerd hebt wordt herhaald en er is ook nog ruimte om een aantal nieuwe technieken te leren. Na deze cursus kan je ook met voeding aan de slag. Je leert wat versterkende voeding is maar ook welke voeding het lijf energie kost. In deze cursus leer je.

 • Welke voeding specifieke spieren versterkt. Maar je leert ook kijken wat er gebeurt wanneer voeding spieren verzwakt.
 • 42 spieren testen in een logische volgorde.
 • Een correctiemethode waarmee je de meest snelle manier leert vinden om het lijf in balans te brengen.
 • Echt kijken naar de houding van een ander. Zo kan je houdingsproblemen ontdekken.

Je raakt vertrouwd met spiertesten. Na de cursus kan je 42 spieren, staand en liggend, testen. Je weet welke correctietechnieken je kan toepassen en je kan aan de slag met voeding.

Resultaat

Na deze cursus kan je jouw eigen doelen helder en duidelijk formuleren. Door een spierbalans gaan je lijf, je hart en je hoofd samenwerken om deze doelen te bereiken. Daarnaast ga je naar huis met een gereedschapskist vol tools om stress en pijnklachten te verminderen.

Cursusdata:

Op dit moment staat er geen cursus gepland. Wil je op de hoogte blijven, stuur dan een mail naar info@mariskakerkdijk.nl.

Dit is cursus 4 van de 5 cursussen waaruit Touch for Health is opgebouwd. De cursus bestaat uit 3 dagen. De kosten zijn € 350 (inclusief koffie, thee en iets lekkers).

Na de cursus Touch for Health 3 of 4 is er de mogelijkheid tot een vervolgcursus: Doelen & Metaforen.

In de cursus Doelen & Metaforen leer je zo concreet mogelijk een doel te bepalen en werken leer je werken met de metaforen van alle 42 spieren. Na afloop kun je het lijf balanceren, enkel en alleen met gebruik van de metaforen. Uiteraard is deze techniek heel mooi te integreren in al het andere wat je al geleerd hebt in de Touch for Health cursussen. Laat je bij deze cursus verrassen door de ongelofelijke wijsheid die opgeslagen ligt in het lijf. Door middel van het maken van bewegingen kunnen herinneringen naar ‘boven’ komen en kan het herstel op gang komen.

Deze cursus is grotendeels ontwikkeld door Matthew Thie, de zoon van John F. Thie. Deze cursus is een onderdeel van Touch for Health, maar wordt gegeven in een apart blok. Hiervoor moet je minimaal Touch for Health 3 hebben gevolgd; je hebt dan voldoende basiskennis.

Resultaat

Na deze cursus kan je jouw eigen doelen helder en duidelijk formuleren. Door een spierbalans gaan je lijf, je hart en je hoofd samenwerken om deze doelen te bereiken. Daarnaast ga je naar huis met een gereedschapskist vol tools om stress en pijnklachten te verminderen.

Cursusdata:

Op dit moment staat er geen cursus gepland. Wil je op de hoogte blijven, stuur dan een mail naar info@mariskakerkdijk.nl.

Dit is cursus 5 van de 5 cursussen waaruit Touch for Health is opgebouwd. De cursus bestaat uit 3 dagen. De kosten zijn € 350 (inclusief cursus materiaal, koffie, thee en iets lekkers).

Volg je bij mij de cursus Touch for Health 1 tot en met 4 dan krijg je € 150 korting op deze cursus.

De kosten voor elke cursus is € 350 (inclusief koffie, thee en lekkers).

Het cursusboek De Complete Editie Touch for Health is inbegrepen in de prijs van de cursus Touch for Health 1.

Volg je de cursussen Touch for Health 1 t/m 4 bij mij dan krijg je € 150 korting op de cursus Doelen & Metaforen.

Schrijf je in

Schrijf je in voor een cursus of kies voor het cursuspakket combi en volg alle cursussen bij mij.

Klik aan welke cursus je wilt gaan volgen. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

  Maak een keuze:

  Mariska Kerkdijk