Slopen of renoveren?

Lopen en opstaan we denken er niet bij na, het gaat automatisch. Hetzelfde gebeurt wanneer je gaat fietsen. Je springt op je fiets en begint te trappen. Dat heb je geleerd. Misschien eerst met zijwieltjes of op een loopfiets en daarna op een ‘echte’ fiets. Sommigen van ons hebben het doorontwikkeld en zijn gaan mountainbiken of wielrennen. Ik zelf ben gestopt met trappen en ben gaan motorrijden.

Alles moet je leren

Of het nu lopen, fietsen, zwemmen, een instrument bespelen je hebt het moeten leren. Door heel veel oefenen, vallen, fouten maken en doorgaan. Niet opgeven en blijven proberen. En dan breekt de dag aan dat het zonder nadenken gaat. Het is je gelukt, je kan het. Elke keer wanneer je het iets moeilijker maakt voor jezelf moet je het weer gaan oefenen. Hoe dan ook, alles moet je leren.

Soms gebeurt er iets waardoor het automatisch doen ineens niet meer automatisch gaat. Het kost je moeite, energie en je moer er ineens weer bij nadenken! Dan is het automatische patroon van doen, wat je hebt ontwikkeld door veel te oefenen, onderbroken.

Wil je het weer kunnen, dan is het handig om te weten waar het patroon is onderbroken. Zodat je precies op dat punt kunt repareren. Je hoeft niet van vooraf aan te beginnen met oefenen. Het mag wel als je daar het geduld voor hebt. Ik niet, ik hou van praktische oplossingen. Weet je waar het onderbroken is, dat deel herstellen, inoefenen en je kan het weer.

Ik denk dat ik het wel kan!

Op wilskracht altijd maar doorgaan

Er is nog een oplossingen en die heet op wilskracht doorgaan. Dat is een manier die je lang kan volhouden en er uiteindelijk voor zorgt dat je klachten gaat krijgen. Je voelt het in je lijf omdat spieren zeer gaan doen. En in je hoofd heeft het ook gevolgen. Je kan er emotioneel door uit balans raken. Gewoon omdat het je te veel moeite kost.

Je moet je voorstellen dat je aan het begin van de dag een bakje muntjes krijgt om te gebruiken. Bij de activiteit die je op doorzettingsvermogen doet kost het je meer muntjes dan wanneer het automatisch gaat. Dit zorgt ervoor dat je bakje sneller leeg is dan de dag duurt. Wat maakt dat je aan het einde van dag moe bent, hoofdpijn hebt en chagrijnig wordt.

Goed voelen en luisteren naar je lijf

Hoe weet je waar het proces van automatisch doen is onderbroken? Door goed te voelen en te luisteren naar je lijf. Wat is het moment dat je een hapering voelt? Met mijn klanten kijk ik naar de beweging die gemaakt wordt. Of het nu om lopen, fietsen, een muziekinstrument bespelen, schrijven, het maakt niet uit welke beweging gaat. Daarna ga ik uitzoeken wat de oorzaak is van de onderbreking zodat ik het kan gaan repareren. Ik zeg altijd we gaan renoveren en niet alles slopen om daarna het weer op te bouwen. Renoveren zorgt ervoor dat alles wat wel goed gaat niet hersteld moet worden. Dit scheelt energie, tijd en heel eerlijk geld in jouw portemonnee. Je hebt minder behandelingen nodig om te herstellen van de klachten die je hebt. Lijkt me een goed plan toch?

Is de renovatie klaar dan gaat het weer automatisch en kost het geen extra muntjes meer. Je voelt je fit, zit lekker in je lijf en kan dat doen waar je blij van wordt.

 

Hoe ziet een behandeling eruit?

Voordat je bij mij komt voor een behandeling ontvang je van mijn een intake formulier. De antwoorden die ik van je krijg gebruik ik om een beeld te krijgen van wat er bij jou speelt. Dat zijn niet alleen vragen over je lijf maar ook hoe het voor jou emotioneel werkt. Ons lijf bestaat niet alleen uit botten en spieren. Als kinesioloog kijk ik holistisch naar jouw klacht en uitdagingen. Wat doet het met je lijf en wat gebeurt er in je hoofd. Beide hebben een veel invloed op elkaar.

Staan vanuit je core

Tijdens de eerste behandeling gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat je vanuit je core staat. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel. Daarnaast maak ik samen met jou een inventarisatie welke reflexen renovatie nodig hebben. De daaropvolgende behandelingen gaan we aan de slag met reflexen. Dat doe ik door o.a. te werken met spieren, stress release, acupressuur. Je gaat zelf aan de slag met oefeningen zodat je thuis jouw herstelproces kan ondersteunen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Het ligt aan de klachten die je ervaart hoeveel behandelingen je nodig hebt.  Dit bespreken we tijdens de eerste behandeling. We maken samen een behandelplan op. Voor en na elke behandeling bespreken we wat we gaan doen, wat je wilt bereiken en hoe het er op dat moment voor staat. Als kinesioloog ondersteun ik je bij het herstelproces dat jezelf aangaat. Uit mijn eigen ervaring zijn dit drie tot vier behandelingen. Tussen de behandelingen zit 2 tot 3 weken.

Is reflextherapie iets voor mij?

Welke klachten kan je aanpakken met reflextherapie. In mijn ervaring elke klacht. Ikzelf werk vooral met fysieke klachten door sporten, na een zware periode in je leven waarbij je veel van je lijf hebt gevraagd. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in werken met reflexen en leer- en ontwikkelingsproblemen. Storingen in het lijf kunnen een grote invloed hebben in hoe jezelf ontwikkelt en leert. Zowel fysiek als geestelijk. Energie die gaat naar het overeind houden van jezelf kan niet ingezet worden om iets nieuws te leren of jezelf door te ontwikkelen.

Alles heeft invloed op elkaar

Ons lijf is een geheel en alles heeft invloed op elkaar. Doen je spieren zeer dan heeft dit gevolgen voor je emoties en de manier waarom je reageert naar jouw buitenwereld. Maar ook hoe je tegen jezelf aankijkt. Ben je emotioneel uit balans dan heeft dit gevolgen voor je lijf. Hoe zit jij in je vel?

Met reflextherapie breng je het lijf in balans en kan je herstellen op alle vlakken. Zodat bewegen makkelijker gaat en jezelf emotioneel staande kan houden. Welke uitdagingen je ook aangaat.

Eerste afspraak
105 euro
Bespreken klachten, uitdagingen en intake
Opstellen behandelplan en doelen
Behandeling starten
Boek behandeling
Vervolg afspraak
105 euro
Bespreken vorige behandeling
Werken met reflexen
Oefeningen voor thuis
Boek behandeling