Wie mij kent

Voordat ik therapeut werd zag ik de wereld zwartwit. Ik vond met hard werken dan kom je er wel en als je alles goed doet (het liefst in 1 keer) dan laat je zien dat je goed genoeg bent. Ik vond dat ik alles alleen moest doen omdat ik anderen niks verschuldigd wilde zijn. Ik vond dat ik een goede moeder moest zijn, een goede partner, een goede werknemer, een goede dochter een goede vriendin.

Ik mocht niet falen

Ik vond ook dat ik geen fouten mocht maken. Ik mocht van mezelf 1 ding: niet falen. Het recept om mezelf compleet weg te cijferen en altijd maar door te gaan. Nooit nee zeggen tegen een ander omdat ik bang was dat ze me niet goed genoeg zouden vinden. Elke dag 300 % van mezelf geven omdat anderen dan niet konden zien dat ik mega onzeker was. Ik werd niet alleen emotioneel moe, mijn lijf had er ook last van. Vaak heftige hoofdpijn, pijn tussen mijn schouderbladen en een zere nek. Niet dat ik me daar iets van aantrok, ik ging gewoon door en nam regelmatig een aspirine om de pijn te verzachten. Op de momenten dat ik tot rust kon komen werd ik van binnen onrustig. Vroeg ik me af is dit alles en is dit wat ik wil?

Mariska Kerkdijk
Hulp zoeken

Ik heb regelmatig hulp gezocht bij professionals. Met praten kwam ik een heel eind en kon ik het prima goed praten. Ik wist precies wat anderen wilde horen. Maar wie hield ik nou eigenlijk voor de gek? Tot ik uiteindelijk iemand vond die niet alleen het gesprek met mijn hoofd aanging maar ook met mijn lijf. Door mijn lijf te gaan voelen en te accepteren kon ik gaan werken aan mezelf. Mezelf te accepteren, respecteren en van mezelf houden met alle onhebbelijkheden en positieve punten.

Ik ben gestopt met moeten:
  • Ik moet een goede moeder zijn is omgebogen naar ik ben mezelf
  • Ik moet een goede partner zijn is omgebogen naar ik ben mezelf
  • Ik moet een goede werkneemster zijn is omgebogen naar ik ben mezelf
  • Ik moet een goede dochter zijn is omgebogen naar ik ben mezelf
  • Ik moet een goede vriendin zijn is omgebogen naar ik ben mezelf
  • Ik moet alles goed kunnen is omgebogen naar ik ben mezelf
wie was ik zelf ook al weer

Iedereen heeft het in zich om helemaal zichzelf te kunnen zijn. Om dat te kunnen zal je afscheid moeten nemen van die zaken die je niet langer dienen.

De activiteiten, besluiten en mensen die je beroven van je grootste potentieel. Daarvoor in de plaats krijg je zelfvertrouwen, de regie over je leven, dromen waarmaken en overvloed terug.

Je zet “ik moet” om in ik ben mezelf. Dat maakt het leven een stuk makkelijker en leuker.

vertel me meer