Workshop ‘Zelf je stress verminderen’

Heb je het gevoel dat je constant alle ballen in de lucht aan het houden bent en merk je dat niet jij maar je agenda de regie over je de dag heeft? Zou het lekker zijn om minder ballen in de lucht te houden maar heb je geen idee hoe? Geeft je lijf signalen dat het echt wat rustiger aan mag maar zou je niet weten hoe je dit in jouw drukke schema voor elkaar moet krijgen?

Stress kent veel verschillende oorzaken en hoe je er mee omgaat is ook nog is heel persoonlijk.

Misschien vind je het wel moeilijk om nee te zeggen en doet de ander dingen of werk wat niet passend is. En weer een ander vindt het moeilijk om zaken uit handen te geven.

Vaak weten we niet bewust wat ons drijft… in dit geval de verkeerde kant op, laat staat dat je weet hoe je het tij kunt keren.

Dit zorgt voor stress

Wist je dat 15% van de vrouwen overspannen raakt of een burn-out krijgt en zich daarom moeten ziekmelden. Twee jaar geleden was dit nog ruim 9%. Het percentage bij mannen is de helft lager. Dit is te verklaren doordat vrouwen naast hun baan zich ook voor een groot deel verantwoordelijk voelen voor de opvoeding van de kinderen, mantelzorger zijn en vergeet het huishouden niet. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat vrouwen minder genieten van hun vrije tijd. Doordat ze vaak de druk ervaren van dat huishouden, de kinderen, familie en hun sociale leven. En dat zorgt voor stress.

Mijn vraag aan jou

Ga je door rennen tot dat je er bij neer valt of kies je er dit jaar voor om het anders aan te pakken? Hoe zou het voor je zijn om ondanks alle drukte om je heen rust in je hoofd en lijf te hebben? Waardoor je meer energie en tijd over houdt voor andere belangrijke zaken in het leven. Zoals een moment helemaal voor jezelf.

Wat zou je ervan zeggen als wij samen aan de slag ging met de stress? Let’s talk about stress! Zodat je dit jaar ontspannen in gaat en niet langer get gevoel hebt dat anderen bepalen hoe jouw dag eruit er ziet en wat je moet doen. Maar dat je vanuit je eigen ontspannen ik de regie hebt en zelf bepaald wat je wel en wat je niet doet. Zonder je schuldig te voelen of bang te zijn dat het niet gaat komen.

Ik leer je waardevolle technieken om de stress te verminderen

Daarom heb ik deze workshop ontwikkeld waarin we aan de slag gaan met jouw stress. We gaan ontdekken wat jouw triggers zijn. Hoe het komt dat je elke keer in de bekende valkuilen duikt. Ik ga onthullen hoe je deze valkuilen kan gaan omzeilen. Je gaat voelen wat de stress doet in je lijf en wat het je te vertellen heeft. Ik ga onthullen waarom je lijf dit laat gebeuren en wat het voor functie heeft. En je krijgt van mij concrete oefeningen om de stress ter plekke te verminderen. Want als je weet hoe het werkt in je lijf en hoofd kan je het eerder signaleren. Waardoor de druk van alles moeten en regelen echt veel minder gaat worden en als er wel stress is je weet wat je eraan kan doen om het voor jezelf makkelijker te maken.

.

Helder en nonsence

‘Mariska legt op heldere, no nonsence manier uit wat stress is en wat het met je doet. Geen lange verhalen maar aanpakken en mee aan de slag gaan. Waardoor ik weer krachtig voor mezelf kan gaan staan in mijn werk en mijn relaties.’

-Lotte 37 jaar-

Ik meld me aan voor de workshop!

Dit is wat we gaan doen tijdens de workshop

  • Ontdekken wat de stress triggert en waarom je elke keer in dezelfde valkuil duikt.
  • Wat dit doet met je hoofd en hoe het lijf daarop reageert.
  • Ik ga je meenemen in de gevolgen op langer termijn als niets aan de stress zou doen als je er nu niks aan doet.
  • We gaan voelen waar de stress zit en ik onthul hoe je de stress ter plekke kan tackelen. Zodat het direct minder heftig is.
  • Je gaat naar huis met meer kennis maar vooral welke oefeningen specifiek voor je gaan werken.

Dit levert deze workshop je op!

  • Je weet wat stress kan veroorzaken en hoe je de spanning op een eenvoudige manier kan verminderen.
  • Je werkt aan een gezonde geest en lijf in het hier en het nu maar ook op de langere termijn.
  • Je leert een aantal concrete en waardevolle oefeningen die je in elke stressvolle situatie direct kan toepassen maar ook voor zaken die waarvan je weet dat je ze lastig vindt. Zodat je minder stress hebt als je eraan begint 😉.
  • Je gaat naar huis met meer kennis over stress en wat het doet met je hele lijf. En hoe je er op een andere manier mee om kan gaan.

Praktische informatie

Wanneer: woensdag 12 januari 2022

Waar: Praktijk Mariska Kerkdijk Arnhem

Tijden: van 19:00 uur tot 21:30. Inloop vanaf 18:45 uur.

Investering: 25 euro. Dit is voor de onkosten van de zaal en de koffie en thee.

De kennis en oefeningen die ik met je deel krijg je gratis omdat ik vind dat alle vrouwen dit moeten weten.

Aan het einde van de avond krijg je een klein cadeautje waar je direct een ontspannen gevoel uit ervaart.

Geef je snel op voor de workshop ‘Zelf je stress verminderen’ want het aantal plaatsen is beperkt.

 

 

Ik meld me nu aan!

Waarom ik?

Ik ben expert in liefdevol en krachtig coachen waardoor je beweging komt. Door mijn jaren lange ervaring en het werken met ambitieuze ondernemende vrouwen weet ik waar de pijnpunten liggen en hoe je deze effectief kan aanpakken.

Alles wat je bij mij leert kan je eenvoudig toepassen in het dagelijkse leven. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de ander. Zodat je de leukste en beste versie van jezelf wordt en ook een ander kan inspireren om dit te doen.

Ik ga naar de workshop!
gratis workshop

Mariska Kerkdijk

Coach en kinesioloog