Hoe ziet jouw agenda eruit?

Staat jouw agenda bomvol zakelijke en privé afspraken en staan er bijzonder weinig momenten voor jezelf en je gezin in?

Ik weet dat je heel veel dingen hebt die je aandacht nodig hebben: je klanten, de administratie, de marketing, misschien wel persoon. Dit zorgt ervoor dat je dag voorbij vliegt. Er is gewoon geen tijd om even op adem te komen want je moet weer door. Het schuld gevoel van binnen is aan het groeien omdat je niet de aandacht aan je gezin kan besteden die je zou willen. Een van de redenen waarom je voor jezelf begonnen bent is meer vrijheid zodat je tijd kan doorbrengen met ze. Dat en zelf kunnen bepalen hoe je dingen doet.

Eigen baas zijn is fijn en je geniet er ook van maar de momenten worden wel minder en het overkomt je nu meer dan je het idee hebt de regie te hebben over wat er moet gebeuren. Dit zorgt ervoor dat je continu met je zaak bezig bent, ook in je hoofd. Als ondernemer sta je gewoon altijd aan en je merkt dat je ermee naar bed gaat en mee opstaat. Je baalt van jezelf en wat je nu overkomt, dit was niet bedoeling van eigen baas zijn.

Gaat dit over jou?

 • Je hebt moeite met ontspannen als je vrije hebt omdat er nog meer dan genoeg zaken liggen die gedaan moeten worden.
 • Je verliest jezelf regelmatig in allerlei klusjes omdat je het overzicht niet meer hebt wat prioriteit heeft.
 • Je verlangt ernaar om weer lol te hebben in je vak en ook nog tijd over te hebben voor de echt belangrijke zaken in leven.

Dan is de kans groot dat …

Je regelmatig van de mensen om je heen hoort dat je druk bent en eens een middagje voor jezelf moet gaan nemen. Je weet dat ze gelijk hebben maar het lukt je gewoon niet met de overvolle zakelijke en privé agenda.

De regie pakken

Timemanagement, uitbesteden van klussen, weten wie je klant is, netwerken dat weet je wel. Je hebt al tig cursussen gevolg en een coach die je daarbij helpt. Die actie stand en de focus heb je wel gevonden en je weet heel goed hoe je effectiever kan werken. Maar het gaan doen daar ontbreekt het je aan. Als je het bij elkaar optelt heb je er een vermogen aan uit gegeven. Waarom lukt het je maar niet om alles wat je weet en hebt geleerd toe te passen in je bedrijf? Weggegooid geld want je hebt nog steeds geen tijd over voor andere dingen.

Waarom lukt het je niet om alles wat je weet en hebt geleerd om te zetten in doen? Hoe kan het dat je nog steeds niet de regie pakt op je tijd en je prioriteiten? Waardoor komt er geen ruimte voor andere dingen en blij je maar bezig met je werk. Het leven bestaat toch niet alleen uit werken? De angst om omzet mis te lopen of helemaal geen geld in het laatje te hebben is zo groot dat je maar door gaat met buffelen. Het lijkt wel of je verslaafd bent aan je werk en niet mee kan stoppen ook al doe je nog zo je best.

Wees eens eerlijk tegen jezelf? Je bent toch ondernemer geworden ook omdat je vrijheid wil hebben om je eigen tijd in te delen. En voor een deel is dat ook wel waar alleen je vult het elke keer zo snel op met klussen voor je bedrijf. Heb je nou echt vrijheid? Wees eens eerlijk voelt het als vrijheid in je hoofd, in je lijf? Vergeet niet je bent de belangrijkste schakel in jouw bedrijf. Als je omvalt komt er geen geld meer in het laatje. Is dat wat je wil laten gebeuren? Of ga je er voor zorgen dat je de de regie gaat pakken op je tijd en prioriteiten? Zodat het klaar is met altijd moeten werken en de lol weer terug komt in je werk. Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik help je om dat wat je weet en geleerd hebt te gaan doen. Zodat er ruimte komt om te genieten van de belangrijke zaken in je leven.

Zij ging je voor:

Ik kon snel stappen gaan maken.

‘Ik bleef maar doorlopen en doorgaan, nam geen moment voor mezelf om op adem te komen. En ik begreep niet goed waarom ik dit maar niet zelf kon veranderen. Bij Mariska werd me duidelijk dat ik mijn hart niet volgde maar deed wat ik dacht dat anderen van mijn verwachte. Ik had er toch voor gekozen om voor mezelf te beginnen? Ik moest kosten wat kost laten zien dat ik het wel alleen kon! Bij Mariska heb ik geleerd om eerst naar mezelf te luisteren, wat wil ik eigenlijk? Daardoor heb ik nu wat ik echt wil! Een goed draaiende zaak waar ik met een gerust hart de deur achter me dicht kan trekken als mijn dag er op zit. Mariska is liefdevol meedogenloos, ze zegt waar het op staat. Daardoor kon ik snel stappen maken.’

-Yvonne, 43 jaar, kapster en al 6 jaar eigenaar van haar eigen salon-

Ik ga dit ook doen

In jezelf investeren

Investeren doe je waarschijnlijk al in je website, je boekhouder, misschien wel in een businesscoach, in een vak opleiding. Maar  hoe zit het met investeren in jezelf? Hoeveel tijd en ruimte creëer je voor jezelf om er voor te zorgen dat je gezond overeind blijft staan. Zodat je alle ballen in de lucht kan houden en je het leven hebt waar je gelukkig van wordt? Bij mij ga je niet alleen aan de slag met je hoofd maar zorgen we er ook voor dat je lijf gelukkig wordt. Wanneer je rust en ontspanning hebt in je hele lijf straalt dit uit op je bedrijf. De agenda blijft nog steeds bomvol maar nu zonder het gevoel dat je overloopt en wordt geleefd.

Het is eigenlijk super simpel. Wat je er instopt is wat er uit krijgt. Kies je ervoor om er keihard aan te trekken dan zal je merken dat je omgeving keihard terug gaat duwen en je geen rust gunt. Wanneer je vanuit ontspanning en rust werkt gaat je omgeving met je meebewegen.  Je zal merken dat zaken makkelijk gaan of zelf helemaal vanzelf en dat je kan genieten van de doelen die je bereikt. Niet allen in je bedrijf maar ook privé.

Wat dit traject zo waardevol maakt

Ik heb een heb waardevolle persoonlijk ontwikkelingstraject ontwikkelt dat een oplossing voor de langere termijn is.

Waarin jezelf aan de slag gaat met jouw stress, beperkende gedachten en jouw valkuilen en waarin ik je leer en begeleid om die stress en beperkende gedachten los te laten. Je valkuilen te herkennen en een nieuw weg in te slaan. Grip te krijgen op je tijd en weten wat de prioriteiten zijn. Dat doe ik niet alleen met praten, maar ook met lichaamstherapie. Door met jouw hoofd en lijf te werken geeft het traject meer diepgang en zal het blijvend een verandering in je leven brengen.

Als stress coach help ik je in dit persoonlijke ontwikkelingstraject patronen te doorbreken zodat je niet steeds weer in dezelfde valkuilen stapt. Ik geef je nieuwe inzichten en praktisch toepasbare tools om voor eens en altijd af te reken met de hoge eisen die je aan jezelf stelt.

Je doorloopt het ontwikkelingstraject op jouw eigen tempo. Daarnaast bouw je een naslag werk op waar je altijd op terug kan vallen als je merkt dat het even niet zo lekker loopt.

 

Stress coach met ruime ervaring

Als stress coach werk ik al jaren met mensen zoals jij. En ik zal je verklappen ik ken jouw valkuilen, beperkende gedachten en patronen maar al te goed. Ook ik heb ervaring in een overvolle agenda, niet meer weten waar ik moet beginnen en hoe te stoppen. Met de gedachte rond te lopen om dan maar helemaal te stoppen en een baantje te zoeken. Op basis van mijn ervaringen en opleidingen, weet ik precies wat je nodig hebt.

Het VIP-coaching traject voor jou!

In 6 maanden, waarin in je stap voor stap werkt aan jezelf, heb je regie over je tijd en prioriteiten. Want daarom was je toch voor jezelf begonnen om zelf te kunnen bepalen en je eigen tijd in te kunnend delen. En je weer lol krijgt in wat je doet en ook nog tijd overhoudt voor de echt belangrijk zaken in leven. Waardoor je de vrijheid ervaart waar je zo op hoopt.

Tijdens iedere behandeling en coachcall reik ik je praktische tools aan waar je mee aan de slag gaat om deze eigen te maken. Tijdens de 5de behandeling gaan we naar buiten en om in de natuur en voelen wat rust in jezelf met je doet.

Stap 1: Bewustwording voor verandering

Hoe lang ren je al achter jezelf aan om alles voor elkaar te krijgen. Met hoeveel To Do-lijstjes ben je in de weer? Waarom doe je wat je doet en kan je het niet omdraaien? Tijd om uit te zoeken wat je aan het doen bent en waarom je het zo doet. Tijdens deze stap werk je aan ga je bezig met een strategie om de vrijheid waar zo naar verlangt ook werkelijkheid te maken. Door de grip op je agenda terug te pakken en je bewust te maken van wat je nu eigenlijk allemaal doet.

Stap 2: In de spiegel kijken

In overvolle agenda is natuurlijk lastig maar staat ook voor succesvol zijn. We gaan in de spiegel kijken naar wat je ziet? Staat daar een geslaagde zakenvrouw of een onzeker meisje dat heel graag haar best wil doen? Wie stelt al die eisen aan je? Waarom blijf je overcompenseren om alles voor elkaar te krijgen? Tijdens deze stap leer je jezelf waarderen zonder aan alle eisen te voldoen. Zodat je de regie terug kan gaan pakken op je tijd en prioriteiten.

Stap 3: Van denken naar doen

Ik gok dat jij rationeel ontzettend sterk bent. Als je jouw leven met alleen denken had kunnen veranderen, was dat allang gebeurt. Alleen maar in je hoofd leven zorgt ervoor dat je jouw lijf uitput. Naast beslissingen met je hoofd nemen heeft je lijf hier ook een rol in. Door daarnaar te luisteren komt er ruimte en energie vrij. Tijdens deze stap leer je wat echt je lijf voelen is waardoor je leert herkennen wat belangrijk voor je is en daarna handelen.

Stap 4: Goed voor jezelf zorgen

Dit onderdeel staat nu waarschijnlijk niet op je To Do-lijst. Misschien vind je het zelfs moeilijk om hier tijd voor vrij te maken. Ik ga je leren hoe je dit zonder moeite elke dag van de rest van je leven een plek gaat geven. Niet langer jezelf voorbij blijven rennen ook al had je jezelf nog zo voorgenomen het niet te doen. Hoe groter de onrust hoe harder je gaat lopen. Met behulp van praktische tools voor eens en voor altijd bij jezelf blijven.

Stap 5: Stil staan en bewust worden

Tijdens deze stap ga je ontdekken waarom je het doet zoals je het doet. Waar dit vandaan komt zodat je het kan ombuigen. Door stil te staan bij jezelf en je bewust te worden van de patronen die er zijn.  In deze stap zoek je uit wat je nodig hebt om de lol in je vak terug te krijgen en te weten wat in je leven de belangrijk zaken zijn. Je laat achter je dat wat niet meer werkt zodat je de vrijheid terug krijgt waarom je ondernemer bent geworden. 

Stap 6: In je kracht staan

In deze stap komt alles samen. Op basis van alles dat je geleerd en ontdekt hebt over jezelf. Zodat je overeind blijft staan ook als het om je heen onrustig is. Door dat je goed weet wie je bent, waar je het voor doet eb wat belangrijk voor je is. Dit maakt dat je zelfs bij een overvolle agenda niet uitgeblust thuis komen en nergens meer zin in hebt.

Door eerst even stil te staan kan je groeien

Dit traject steek je tijd in jezelf waardoor je groeit en ontwikkelt. Zonder persoonlijke groei staat je bedrijf ook stil. Je onderneming laten groeien betekent dus jezelf laten groeien… dat begint met investeren in jezelf. Door even stil te staan bij jezelf komt er flinke vooruitgang in je onderneming. De stappen die je neemt zetten je stil en laten je kijken naar wat er nu is en waar je heen wilt in de toekomst. De stappen heb ik ontwikkelt op mijn kennis als stress coach, kinesioloog en mijn persoonlijke ervaringen. Ik heb ooit gestaan waar jij nu staat.

[row_inner_3] [col_inner_3 span__sm=”12″] [row_inner_4] [col_inner_4 span=”4″ span__sm=”12″]
[/col_inner_4] [col_inner_4 span=”8″ span__sm=”12″]

Jouw investering zit natuurlijk in geld en tijd

Nou kan je denken bij tijd: ‘bah, dat heb ik al te weinig!’ En juist daarom moet je dit doen. Maar je moet wel eerst de rust ervoor nemen om daarna de vruchten er van te plukken. Je hebt tijd en ruimte nodig om te kunnen groeien. Tegelijkertijd is het ook heel flexibel want je kan het inplannen wanneer het in jouw agenda past.

De investering is 947 euro.

Dit krijg je ervoor:

 • Dit traject duurt 6 maanden waarin je in je eigen tempo en afspraken op je eigen agenda kan afstemmen matchen
 • Daarin ontvang je 6 behandelingen waarbij je hoofd en lijf in lijn komen met elkaar. Waardoor je jouw persoonlijke groei beter kan omarmen. En stress te lijf kan gaan en leert wat jouw prioriteiten zijn.
 • 5 coach-calls online via zoom zodat je vragen aan mij kan stellen over waar je op dat moment tegen aanloopt. Ook deze afspraken kan je zelf inplannen.

Na dit traject:

 • Je krijgt weer lol in je werk en tijd voor de echt belangrijke zaken in het leven ook als je een bomvolle agenda hebt. Jij bent degene die bepaalt wat er wanneer gebeurt.
 • Je kan alle ballen in de lucht houden zonder dat je omvalt.
 • De vrijheid waarom je in ondernemer bent geworden is terug.
 • Doordat je even stil hebt gestaan bij jezelf kan je onderneming gaan groeien en geeft dit je alles wat je nodig hebt in je leven.
 • De technieken die je leert tijdens de stappen en de kennis die je opdoet kan je een leven lang inzetten. Zodat je in elke fase van je leven en onderneming weet wat je moet doen om te kunnen groeien.
[/col_inner_4] [/row_inner_4] [row_inner_4] [col_inner_4 span__sm=”12″]

Veel gestelde vragen

Hoeveel tijd gaat me dit kosten?

Je bepaalt zelf hoeveel tijd je aan jezelf spendeert. Weet dat wanneer je zaken wilt veranderen, je er dagelijks mee bezig zal moeten zijn. Dat geldt natuurlijk voor iedere veranderingen die je wilt maken in je leven. Ook na het doorlopen van dit traject heb je tijd nodig om de tools die je hebt gekregen te blijven toepassen.

Je kan er natuurlijk voor kiezen om nog een tijdje aan te modderen maar hoe lang doe je dat al? Hoelang blijf je het nog doen? Je kunt er ook voor kiezen om nu tijd te investeren en tot een blijvende verandering te komen.

Wanneer kan ik beginnen?

Je kunt direct starten met het traject. Na jouw aanmelding ga ik zo snel mogelijk bellen voor een online intake. Dan bespreken we de zaken waar je nu tegen aanloopt en wat je wilt veranderen. En we plannen samen de eerste afspraak in onze agenda’s.

Ik vind het wel duur

Tuurlijk ik weet als geen ander dat je als ondernemer ook veel kosten moet maken. Alleen als je omvalt zijn die kosten allemaal voor niets geweest. Je bent wel het belangrijkste onderdeel van jouw bedrijf. Dus de vraag is: ‘is dit echt wel zo duur?’

Zeg je van, ik heb het zo even niet op de plank liggen dan mag je het ook in 3 termijnen betalen.

Wat als je blijft twijfelen

Als je blijft twijfelen neem dan vooral contact met me op via info@mariskakerkdijk.nl en ik mail je zo snel mogelijk terug om jouw vragen te beantwoorden. Bellen of een appje sturen mag natuurlijk ook: 06 55346590. Ik kan dan met je meedenken of dit traject past bij jou.

[/col_inner_4] [/row_inner_4] [/col_inner_3] [/row_inner_3]