Nooit eerst voor jezelf kiezen

Van wat je ziet in de spiegel word je nou niet bepaald gelukkig. Je ziet een uitgebluste, ongelukkige vrouw staan die vindt dat ze het altijd beter moet doen en dat wat ze doet nooit echt goed genoeg is. Dit zorgt ervoor dat je nooit echt zegt wat je wil of wat je ergens van vindt. Bij alles wat je doet vraag je je af wat anderen er wel niet van vinden. Doen wat je denkt dat er van je verwacht wordt is als een tweede natuur voor je geworden. Je cijfert je zonder nadenken weg en kiest nooit eerst eens voor jezelf.

Het gevoel van verantwoordelijkheid voor alles wat er gedaan moet worden zorgt er ook nog eens voor dat je strak staat van de stress. De spanning in je lijf wordt alleen maar meer en soms is het zo erg dat bewegen zelfs lastig gaat. Hoofdpijn hoort er tegenwoordig meer wel dan niet bij.  En toch ga je door, zonder te klagen want opgeven komt niet voor in je woordenboek. Dat ja zeggen tegen alles en iedereen wordt wel een ding.  Het lijkt wel of je er verantwoordelijk voor bent dat iedereen gelukkig en tevreden is. Je baalt soms echt enorm van jezelf en zou willen dat je net als andere nee kon zeggen. Het ziet er zo gemakkelijk uit bij de ander maar de ja komt zonder nadenken uit je mond. Met als gevolg dat je uitgeput bent, knallende hoofdpijn hebt en nog steeds van alles moet doen omdat je to-dolijstje nog steeds niet klaar is.

Vandaag gaat het anders

Bij het opstaan vanochtend heb je jezelf voorgenomen dat je vandaag echt tijd voor jezelf gaat nemen. De hoofdpijn van gister is nog niet weg ondanks dat je vroeg naar bed bent gegaan. Je voelt echt wel dat je lijf aan het protesteren is maar voordat je tijd kan nemen moeten er eerst nog wat zaken afgehandeld worden. Dat heb je beloofd en anders kan je niet ontspannen, het lijstje moet eerst af. Daarna is er tijd voor jezelf, echt waar het gaat vandaag lukken.

Je gaat het vanaf nu anders doen. Je gaat nee zeggen en tijd voor jezelf nemen. Doordat er van alles van je gevraagd wordt, waar je onmogelijk nee tegen kan zeggen stel je het toch nog maar even een dag uit. Morgen ga je eraan beginnen, je voelt het zweet langs je rug lopen als je bedenkt dat je het gaat doen. Alleen al door eraan te denken wat er dan allemaal anders moet en wat je niet meer gaat doen zorgt ervoor dat je alles bij het oude laat. Je moet nu al zoveel, dan maar blijven twijfelen aan jezelf, alles is beter dan nog meer moeten doen. Stel je voor dat het net lukt? En ach, je leven is toch best leuk zo?

Hoe zou het voor jou zijn om…

In de spiegel te kijken en trost te zijn op jezelf omdat je weet dat dat wat je doet goed genoeg is. Zolang jij maar weet dat het goed zit, je geen zorgen te maken over wat een ander er van vindt. Niet langer jezelf wegcijferen maar aangeven wat je ervan vindt en wat het met jouw doet. Bewust durven kiezen voor jezelf, de dromen en je eigen geluk zodat je doet waar je echt gelukkig van wordt

Hoe zou het zijn om de verantwoordelijkheid te laten waar het hoort door simpel ‘nee’ te zeggen tegen zaken die niet van jou zijn? Om dit te kunnen zonder je schuldig te voelen en niet bang te zijn dat de ander je daarom niet goed genoeg vindt. Waardoor je tijd en energie overhoudt voor de dingen waar je gelukkig van wordt.

Hoe zou het zijn om voor jezelf te kiezen en daardoor vanuit liefde voor je lijf te zorgen? Zonder het gevoel te hebben dat dit een ‘moeten’ is. Helemaal jezelf mogen zijn omdat jij gewoon weet en voelt dat je goed genoeg bent.

Met als kers op de taart het leven te leiden waar jij gelukkig van wordt.

Meer over Mariska

Ben jij er klaar voor om van onzeker naar goed genoeg te gaan?

Wat ga je zonder hulp nog meer proberen om voor jezelf op te komen, te kiezen en keuzes te maken? Hoe lang ben je nog van plan om zo door te gaan? Totdat het te laat is en het niet meer kan omdat het leven aan je voorbij geschoten is?

Ga je jouw leven leiden of kies je voor verzuren?

Voel je aan je hele lijf dat het anders moet? Fluistert het tegen je: het is zover. Het is tijd dat mijn leven anders moet worden? Mag al dat moeten en alles voor een ander doen omdat je bang bent het niet goed te doen of erger nog niet goed genoeg te zijn losgelaten worden?

Aan jou de keuze: blijf je alles moeten doen voor de ander of kies je ervoor jouw leven te leven? Laat je alles bij het oude dan kies je ervoor om in alles moeten te blijven hangen. Leg je de verantwoordelijkheid van een gelukkig leven buiten jezelf, waardoor je uiteindelijk een oude verzuurde, mopperende, zeurende vrouw gaat worden? Blijf dan je emoties wegstoppen, deze slaan vanzelf om in irritatie, mopperen, depressie, onrust en had ik het maar anders gedaan gevoel. Vooral niet in de spiegel kijken naar jezelf, geen feedback accepteren, geen hulp of klankboord zoeken, absoluut niets veranderen aan je leven. Lekker doorgaan zoals je nu doet en starten met verzuren. Met als ultieme beloning: een lijf met de ene naar de andere klacht.

Wanneer je bij mij het traject hebt gevolgd weet je hoe je van onzeker naar goed genoeg kan zodat je eenvoudig kan kiezen voor jezelf, zonder je druk te maken over wat anderen daarvan vinden. Omdat je weet wat je waard bent en waarom je het doet. Zodat je niet langer goed moet zijn maar dat je mag zijn wie je bent en dat is goed genoeg. Je eindelijk gaat doen waarvan je weet dat je er gelukkig van wordt. Jouw leven leiden zoals je dat wilt. Hoe? Dat mag je zelf invullen!

 

Waar wacht jij nog op? Wat heb jij nodig om de stap te zetten?

Ervaar hoe het voelt om goed genoeg te zijn

We gaan niet alleen praten maar ook aan de slag met jouw lijf. Ik werk in mijn praktijk met een geweldige methode, Kinesiologie. Hiermee zorg ik ervoor dat het niet alleen in jouw hoofd van onzeker naar goed genoeg gaat maar dat jouw lijf hierin ook wordt meegenomen. Waardoor jouw lijf het proces van onzeker naar goed genoeg ondersteunt, zodat je emotioneel en fysiek steviger staat.

  • Behandelingen van 90 minuten. Tijdens de eerste sessie gaan we in gesprek over jouw doel. Wat wil je bereiken, welke stappen ga je zetten en waar loop je nu tegen aan? We werken ook aan emotioneel en fysiek stevig in je kracht staan. Daarna zijn de overtuigingen die je hebt aan de beurt. Waarom wil het nu allemaal niet lukken? We zorgen samen voor de eerste stap naar goed genoeg zijn en leven vanuit zelfvertrouwen. De derde sessie staat in het teken van de beperkende overtuigingen die ervoor zorgen dat je toch gaat twijfelen aan jezelf. De vierde en de vijfde sessie werken we aan weten dat je goed genoeg bent en wat er voor nodig is om jouw dromen en doelen waar te maken. Tijdens de sessie gebruik ik diverse technieken, onder andere: Stress Release, bewegingsoefeningen, acupressuur, essentiële oliën etc..
  • Op jou afgestemde opdrachten. Om jouw proces te ondersteunen krijg je op jou afgestemde opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan.
  • Online coachingsessies tussen de behandeling in. Binnen dit traject loop ik echt met je mee. Daarom hebben we tussen de behandelingen in online contact. Deze gesprekken zijn bedoeld om jou te coachen in het bereiken van je doelen en de opdrachten die jij mee hebt gekregen te bespreken.
  • Persoonlijke ondersteuning via e-mailcontact. Zit je tussendoor met brandende vragen of wil je dat ik even met je meedenk? Of loop je helemaal vast, waar je direct mijn advies voor nodig hebt. Dan ben ik er ook voor je. Kortom: zaken die niet kunnen wachten tot onze volgende afspraak, daarover mag je mij contacten. Blijf er niet mee worstel maar laat mij met je meedenken, waardoor het voor je heel wat hoofdbrekens en verspilde tijd gaat schelen. Kortom; voor de duur van dit traject ben ik er voor jou. En juist dát is zo ontzettend waardevol.
ja, ik wil contact

Anne  over Mariska Kerkdijk

“Mariska heeft me inzichten gegeven waar ik zelf naar heb gehandeld”

“De reden van mijn komst naar Mariska was het compleet vastlopen in mijn huwelijk. Ik was helemaal op, leeggezogen, functioneerde enkel nog op de automatische piloot en had het gevoel dat er iets stuk was gemaakt wat niet meer te repareren viel. Dus mijn vraag was, is het nog te repareren, te redden? Waar sta ik? Wat moet ik doen?”

“De eerste behandeling was heel confronterend maar tevens ook heel inzichtelijk. Ik wist meteen dit is wat er aan de hand is. Ik werd me met bewust van de angst die ik daarvoor absoluut niet erkende/voelde.”

De investering in het traject
920 euro
5 behandelingen van 5 kwartier
4 online coachcalls 30 minuten
1 sessie buitencoaching Terug naar jouw pad 2 uur
Persoonlijke opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan
Ondersteuning via e-mailcontact
Ja, ik boek het traject!
Suzan over Mariska Kerkdijk
Ik wist heel goed wie ik was, maar…

“Ik kwam bij Mariska terecht na een korte maar heftige relatie met de vader van mijn dochter. In eerste instantie dacht ik voor mijn dochter te komen, maar uiteindelijk bleek juist bij mij alles uit balans.

In ‘normale’ toestand wist ik heel erg goed wie ik ben, wat ik wil en hoe ik het wil. Alleen door de paniek van een onverwachte zwangerschap en in een relatie met een man met narcistisch gedrag, was ik compleet doorgeslagen in angst, schuldgevoel en paniek. Begreep niks van mezelf, voelde me schuldig en oververmoeid. In mijn hoofd dacht ik anders dan in mijn hart.

Mariska heeft me heel erg geholpen met wegnemen van alle paniek en angst, mijn zelfvertrouwen weer opgebouwd en vooral me laten zien waar ik zelf mijn aandeel in had. Waar ik de visuele cirkel in stand hield en vooral waarom ik dat deed. Mariska kan door naar je te luisteren, je echt laten zien en voelen wat je nu echt zegt of wil, en je daarmee helpen dat te bereiken. Confronterend! Maar daardoor zeer effectief! Ook met oefeningen en fijne tips voor thuis, voor als de paniek weer omhoog kwam en komt.”

Ja, ik wil dit ook!

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het coachingstraject?

Het is een opmaat traject en wij samen bepalen in welk tempo jij het doet.

Mijn ervaring is dat er tussen de afspraken in de praktijk ongeveer 3 weken zit. Het traject duurt dus ongeveer 5 maanden.

 

Hoe lang duurt een afspraak?

Een behandeling in de praktijk duurt 90 minuten.

De online sessies 45 minuten.

Moet ik in 1 keer betalen?

Nee, het is ook mogelijk om in 3 termijnen van 256 euro te betalen.

Hoe kan ik betalen?

Het coachingstraject ‘Van onzeker naar goed genoeg’ betaal je vooraf. Je ontvangt van mij een factuur per mail.

Betaal je in termijnen dan betaal je de eerste termijn voor de eerste behandeling. De tweede termijn voor de tweede online sessie en de laatste termijn voor de vierde online sessie.

Wat als ik niet kan op de afgesproken tijd?

Coachingstraject

Mocht je door omstandigheden niet kunnen dan plannen we samen een nieuwe afspraak.

 

Wordt er een medische diagnose gesteld?

Ik ben geen arts en stel geen diagnose en/of verstrek geen medicatie. Alle medische verwijzingen of achtergrondinformatie die gedeeld wordt is alleen ter verduidelijking van de therapeutische behandeling, die gericht is op het verbeteren van jouw welzijn. Raadpleeg altijd eerst je huisarts als je twijfelt over je gezondheid.

Heb je vragen die hier niet bij staan?

Stuur mij een mail of bel naar 06-55346590