Workshop Let’s talk about stress

Ben je iemand die het echt heel lastig vindt om nee te zeggen waardoor je het gevoel hebt op alle vlakken in je leven te kort te schieten? Door alle ballen die je in de lucht houdt voelt het alsof je er alleen voorstaat. De opvoeding, het huishouden en je werk slurpen alle tijd in de dag op. Hierdoor heb je al een tijdje zelfs geen zin meer om nog iets leuks te doen. Laat staan een dagje voor jezelf te nemen.

Het is nog een paar weken doortrekken tot aan de kerst. Eerst nog de december maand overleven waarin er nog meer van je gevraagd gaat worden. Je doet het dan ook maar liever allemaal alleen. Dan weet je zeker dat het goed gedaan wordt en hoef je er niet constant achter aan. Als iedereen straks tevreden aan het kerstdiner zit kan je ontspannen.

Dit zorgt voor stress

Wist je dat 15% van de vrouwen overspannen raakt of een burn-out krijgt en zich daarom moeten ziekmelden. Twee jaar geleden was dit nog ruim 9%. Het percentage bij mannen is de helft lager. Dit is te verklaren doordat vrouwen naast hun baan zich ook voor een groot deel verantwoordelijk voelen voor de opvoeding van de kinderen, mantelzorger zijn en vergeet het huishouden niet. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat vrouwen minder genieten van hun vrije tijd. Doordat ze vaak de druk ervaren van dat huishouden, de kinderen, familie en hun sociale leven. En dat zorgt voor stress.

Mijn vraag aan jou

Ga je door rennen tot aan de kerst of kies je er dit jaar voor om het anders aan te pakken? Hoe zou het voor je zijn om ondanks alle drukte om je heen rust in je hoofd en lijf te hebben? Waardoor je meer energie en tijd over houdt voor andere belangrijke zaken in het leven. Zoals een moment helemaal voor jezelf.

Wat zou je ervan zeggen als wij samen aan de slag ging met de stress? Let’s talk about stress! Zodat je de kerstdagen ontspannen in gaat en niet als enige alle boodschappen doet, cadeautjes moet kopen, surprises moet maken en de hele kerst doorbrengt in de keuken? Maar ontspannen aan de tafel kan zitten en samen met de rest geniet van de vrije tijd en feestdagen?

Ik leer je waardevolle technieken om de stress te verminderen

Daarom heb ik deze workshop ontwikkelt waarin we aan de slag gaan met jouw stress. We gaan er over praten, voelen waar het vandaan komt en het met waardevolle oefeningen verminderen. Want als je weet hoe het werkt in je lijf en hoofd kan je het eerder signaleren. We gaan tijdens deze workshop ook aan de slag met de stress waardoor je het direct kan verminderen. Ik leer je een aantal waardevolle technieken die je op elk moment kan toepassen. Waardoor de druk van alles moeten en regelen echt veel minder gaat worden en als er wel stress is je weet wat je eraan kan doen om het voor jezelf makkelijker te maken.

Dit is wat we gaan doen tijdens de workshop

  • Ik ga uitleg geven over stress, hoe het werkt in je hoofd en hoe het lijf daarop reageert. Ik ga je meenemen in de gevolgen op langer termijn als niets aan de stress zou doen.
  • We gaan samen aan de slag met hoe we stress kunnen verminderen.
  • Je gaat naar huis met waardevolle tips en oefeningen zodat je zelf de stress kan verminderen.

Wie, wat, waar en hoe duur?

  • De investering in deze avond is jouw tijd.
  • Er staat koffie/thee en iets lekkers op je te wachten.
  • Aan het einde van de avond krijg je een klein cadeautje om mee naar huis te nemen.
  • Ik geef deze workshop op 18 november 2021
  • Van 19:00 tot 21:30 uur
  • Ik geef de workshop op de locatie: Prof. Bronkhorstlaan 10, gebouw 85 in Bilthoven.
  • Geef je snel op voor de workshop ‘Lets talk about stress’ want het aantal plaatsen is beperkt.