Heb je last van onzekerheid?

Merk je dat jouw eigen onzekerheid er voor zorgt dat je gespannen bent en dat je steeds meer kwaaltjes en klachten krijgt die niet langer vanzelf overgaan?

Word je moe wakker?

Val je moeilijk in slaap doordat je in jouw hoofd nog steeds aan het werk bent? Wordt je ’s nachts regelmatig wakker van de zorgen die je hebt?

Stel je de dingen die echt zouden moeten doen uit?

Twijfel je aan jezelf en aan wat je allemaal kunt? Ben je bang dat het je niet gaat lukken? Verzin je elke keer een reden om het nu nog niet te gaan doen?

Durf je niet te gaan staan voor wat je waard bent?

Heb je al een vermogen uitgegeven aan cursussen, vakopleidingen of wellicht  een businesscoach en weet je dat het weggegooid geld is als je niet gaat doen wat je zou moeten doen? Is het tijd om jezelf te laten zien en gaat staan voor wat je waard bent?

In jezelf investeren is het beste wat je kan doen

Investeren doe je waarschijnlijk al in je bedrijf? Maar hoe zit het met investeren in jezelf? Hoeveel tijd en ruimte creëer je voor jezelf om ervoor te zorgen dat je gezond overeind blijft staan? Zodat je alle ballen in de lucht kunt houden en je het leven leeft waar je gelukkig van wordt?

Bij mij ga je niet alleen aan de slag met je hoofd maar zorgen we er samen ook voor dat je in jouw lijf gelukkig, rustig en ontspannen wordt. Wanneer je rust en ontspanning in je hele lijf hebt, straalt dit ook uit op je bedrijf.

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Dat wat je er instopt, krijgt je er ook uit. Kies je ervoor om er keihard aan te trekken? Dan zul je merken dat jouw omgeving keihard terug gaat duwen en deze je geen rust gunt. Wanneer je vanuit ontspanning en rust werkt gaat je omgeving met je meebewegen. Je zult merken dat zaken makkelijker gaan of zelfs helemaal vanzelf en dat je kunt genieten van de doelen die je bereikt. Niet alleen in je bedrijf maar ook privé.

Zij ging je voor:

Ik kon snel stappen gaan maken

‘Ik bleef maar doorlopen en doorgaan, nam geen moment voor mezelf om op adem te komen. En ik begreep niet goed waarom ik dit maar niet zelf kon veranderen. Bij Mariska werd me duidelijk dat ik mijn hart niet volgde maar deed wat ik dacht dat anderen van mijn verwachte. Ik had er toch voor gekozen om voor mezelf te beginnen? Ik moest kosten wat kost laten zien dat ik het wel alleen kon! Bij Mariska heb ik geleerd om eerst naar mezelf te luisteren, wat wil ik eigenlijk? Daardoor heb ik nu wat ik echt wil! Een goed draaiende zaak waar ik met een gerust hart de deur achter me dicht kan trekken als mijn dag erop zit. Mariska is liefdevol meedogenloos, ze zegt waar het op staat. Daardoor kon ik snel stappen maken.’

-Yvonne, 43 jaar, kapster en al 6 jaar eigenaar van haar eigen salon-

Al tijdens het traject maar zeker erna is dit jouw resultaat:

  • Je hebt weer lol in je werk en tijd voor de echt belangrijke zaken in het leven ook als je een bomvolle agenda hebt.
  • Ben jij degene die aan het roer van jouw onderneming staat en bepaalt wat er gedaan moet worden. Je weet hoe je de regie pakt en houdt ook als er piekmomenten zijn.
  • Kun je alle ballen in de lucht houden zonder dat je omvalt. Omdat je veel beter weet wat je prioriteiten zijn en hoe je het overzicht kunt houden.
  • Heb je de vrijheid waarvoor je ondernemer bent geworden terug zodat je naast hard werken ook hard kunt ontspannen en genieten.
  • Weet je heel goed wat je valkuilen zijn en hoe je deze kunt vermijden, zodat je niet gaat rennen en vliegen maar de rust bewaart om zaken voor elkaar te krijgen.
  • Doordat je stil hebt gestaan bij jezelf kan jouw onderneming gaan groeien. Je hebt het gereedschap gekregen waarmee je jouw ondernemen nog verder kunt laten groeien.
  • Je hebt afstand genomen van de chaos waar je in zat. Door de helicopterview heb je inzicht gekregen in jouw rol in jouw eigen bedrijf waardoor je helder en duidelijk hebt wat er anders kan en moet.

Ik leer je technieken en geef je de kennis, die je een (ondernemers)leven lang in kunt zetten waardoor jouw hoofd, lijf en onderneming op een lijn komen.

Met lichaamsgerichte oefeningen pakken we jouw uitdagingen en onzekerheden aan!

De behandelingen zijn gericht op lichaamswerk (o.a. oefeningen, massages, stress release, essentiële oliën). We gaan dus het lijf aan het werk zetten om alle uitdagingen en onzekerheden aan te pakken. Uiteraard gaan we ook met elkaar in gesprek, maar dat is zeker niet het hoofdonderdeel van de behandelingen. We sturen jouw zelfherstellend vermogen in de juiste richting, zodat de oplossing uit jezelf komt. Je hoeft de oplossing dus niet te bedenken, die zitten allang in je. Het is alleen zaak om uit te zoeken wat ze zijn.

Veel gestelde vragen

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie betekent ‘leer der beweging’. De beweging die we gebruiken in de kinesiologie is onder andere de spiertest. Met de spiertest kunnen we onderzoeken welke zaken stress geven aan het lijf en wat je nodig hebt om die stress te verminderen. Een handige tool dus om te gebruiken bij het uitzoeken waar door jouw klachten en uitdagingen zijn ontstaan. En om deze klachten en uitdagingen te verminderen of helemaal te laten verdwijnen.

Hoeveel afspraken heb ik nodig?

Over het algemeen zijn er voor een traject tussen de 5 en 7 behandelingen nodig. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen waarbij meer of minder behandelingen nodig zijn. Dit hangt vooral af van de oorzaak van jouw uitdagingen en klachten.

Ik raad aan om minimaal 3 behandelingen te boeken, zodat je echt kunt kijken of kinesiologie iets voor je is en bij je aanslaat. Na drie behandelingen moet er verandering in de klachten komen. Zo niet, dan kijken we samen naar de mogelijkheid van andere therapievormen en therapeuten.

Wat is een spiertest?

Een spiertest is een hulpmiddel voor de kinesioloog om op zoek te gaan naar oorzaken van en oplossingen voor klachten. Ik duw zachtjes tegen een arm of been in een bepaalde positie. Valt de geteste spier als het ware ‘in het slot’ dan is er geen stress. Kan de cliënt de arm of het been niet op de plek houden, dan is er wel stress. Omdat ik een spier test in combinatie met het vasthouden van specifieke punten op het lichaam of met het uitspreken van zinnen, weet ik waar de stress over gaat. Dit bespreek ik met de cliënt en vervolgens pas ik technieken toe om deze stress te verminderen.

Worden kinesiologiebehandelingen vergoed?

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, is er een grote kans dat je (een deel van) het bedrag vergoed krijgt. De gemiddelde vergoeding in 2022 is tussen € 35 en € 45 per behandeling. Vaak zit er ook een maximum per jaar aan. Check hiervoor de voorwaarden van jouw verzekering of vraag het even na bij de verzekeraar.

Behandel je ook mannen en kinderen?

in principe ligt mijn expertise bij het behandelen van vrouwen met stress klachten.

Daarnaast werk ik met kinderen en pubers die leer- en ontwikkelproblemen hebben. Dit doe ik door te werken met primaire reflexen.

Mannen met stress klachten, zowel emotioneel alsook lichamelijk zijn uiteraard ook welkom bij in de praktijk.

Neem even contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken of ik ook iets voor jouw klachten kan betekenen.

Is kinesiologie pijnlijk?

Een kinesiologiebehandeling is niet pijnlijk. Sommige massagepunten kunnen hooguit wat gevoelig zijn.

Kan ik ook met andere klachten bij je terecht?

Ik heb mij gespecialiseerd in werken met stress bij ondernemers, maar ik ben  breed geschoold en kan dus met vele klachten uit de voeten. Neem even contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken of ik ook iets voor jouw klachten kan betekenen.

Hoe snel kan ik starten met een traject?

Er is geen wachtlijst bij Praktijk Mariska Kerkdijk. Op de pagina ‘afspraak maken‘ kun jij direct jouw eerste afspraak inplannen. Afhankelijk van de gewenste dag en tijd kan dit op hele korte termijn (1 a 2 weken). Ik adviseer je om direct 3 afspraken in te plannen met telkens 2 à 3 weken tussentijd. Zo voorkom je dat jouw gewenste dag en tijd al geboekt is.

Wat voor kleding moet ik aan?

Tijdens het consult is het handig wanneer je makkelijk zittende kleding aan hebt waarin je je goed kunt bewegen, bijvoorbeeld een sportbroek en -shirt. Kleding blijft tijdens de behandeling gewoon aan, alleen de schoenen gaan uit. Aangezien er ook soms punten op de voeten behandeld worden, is het fijn als je sokken draagt.

Geen medische behandeling

Ik ben geen arts en stel geen diagnose en/of verstrek geen medicatie. Alle medische verwijzingen of achtergrondinformatie die gedeeld worden, is alleen ter verduidelijking van de therapeutische behandeling gericht op het verbeteren van jouw welzijn. Raadpleeg altijd eerst jouw huisarts als je twijfelt over jouw gezondheid.