Zolang je bang blijft om anderen teleur te stellen veranderd er niets

In de spiegel zie je een vrouw die denkt dat ze altijd beter moet en dat het nooit genoeg is. Het gevoel dat je niet goed genoeg bent zorgt ervoor je nooit echt zegt wat jij wil en wat je ergens van vindt. Doordat je constant rekening houdt met anderen doe je wat jij denkt dat er van jou verwacht wordt. Dit doe je niet omdat jouw ultieme verlangen is het iedereen naar de zin te maken. Het gebeurt je omdat je bang bent dat ze jou niet goed genoeg vinden. De angst is groot genoeg om ervoor te zorgen dat je jezelf wegcijfert en niet voor jezelf kiest.

De verantwoordelijkheid voor alles wat er gedaan moet worden is zo groot dat je strak staat van de stress. Je voelt de spanning in je lijf, soms is het zo erg dat bewegen zelfs lastig gaat. Toch ga je door, klaag je niet en blijf je ja zeggen tegen alles en iedereen. Je voelt je er verantwoordelijk voor dat iedereen gelukkig is. Daardoor zeg je nooit eens nee, ook niet wanneer je echt niet meer kan en eigenlijk wel een middagje voor jezelf wilt.

Als je echt voor jezelf zou kiezen dan betekend dit dat je beter voor je lijf moet gaan zorgen, beter moet eten, beter moet bewegen en beter voor jezelf moet opkomen. Alleen al die gedachte aan wat je dan allemaal moet zorgt ervoor dat je alles bij het oude wil laten. Je moet nu al zoveel, dan maar blijven twijfelen aan jezelf alles is beter dan nog meer moeten doen.

 

 

Hoe zou het voor jou zijn om…

In de spiegel te kijken en een vrouw te zien die van zichzelf houdt omdat ze weet dat ze goed genoeg is. Die zich niet langer druk maakt over wat een ander van haar vindt zolang zij maar weet wat ze doet. Waardoor je jezelf niet langer wegcijfert maar aangeeft wat jij er van vindt en wat het met jouw doet. Een vrouw die bewust durft te kiezen voor zichzelf en haar eigen geluk.

De verantwoordelijkheid daar te laten waar het hoort door simpel nee te zeggen tegen zaken die niet van jou zijn. Dit te kunnen zonder je schuldig te voelen en niet bang te zijn dat de ander je daarom niet goed genoeg vindt. Waardoor je tijd en energie overhoudt voor de dingen waar je gelukkig van wordt.

Voor jezelf te kiezen en daardoor vanuit liefde voor jouw lijf zorgt, beter gaat bewegen, beter gaat eten en beter voor jezelf opkomt. Zonder het gevoel te hebben dat dit een moeten is maar helemaal jezelf mogen zijn omdat je goed genoeg bent.

Meer over Mariska
Mariska Kerkdijk

Ben jij er klaar voor om van onzeker naar goed genoeg te gaan!

Hoeveel zelfhulpboeken ga je nog lezen om het helemaal zelf te doen? Wat ga je zonder hulp nog zelf proberen om voor jezelf op te komen? Hoe lang ben je nog van plan om zo door te lopen?

Of kies jij ervoor om het te laten zoals ik het is en accepteer jij een leven leidt waarin je altijd alles doet voor een ander. Dat je altijd het idee hebt dat de ander jou niet goed genoeg vindt. En je daarom altijd alles beter moet doen waardoor je nog harder je best gaat doen. Terwijl je weet dat dit niet werkt.

Wanneer je bij mij het traject hebt gevolg weet je hoe je van onzeker naar goed genoeg kan. Zodat je eenvoudig kan kiezen voor jezelf zonder je druk te maken over wat anderen daarvan vinden. Omdat je weet wat je waard bent en waarom je het doet. Zodat je niet langer goed moet zijn maar dat je mag zijn wie je bent en dat is goed genoeg.

Ja, ik wil goed genoeg zijn

Dit traject ga je leren hoe het is en voelt om goed genoeg te zijn

We gaan niet alleen praten maar ook aan de slag met jouw lijf. Ik werk in mijn praktijk een geweldige methode, Kinesiologie. Hiermee zorg ik ervoor dat je het niet alleen in jouw hoofd van onzeker naar goed genoeg gaat maar dat jouw lijf hierin ook wordt meegenomen. Waardoor jouw lijf het proces van onzeker naar goed genoeg ondersteund. Zodat je emotioneel en fysiek steviger in je kern staat.

De eerste sessie gaan we in gesprek over jouw doel. Wat wil je bereiken met goed genoeg zijn en waar loop je nu tegen aan. We werken ook aan stevig in je kern staan. Daarna is het de beurt aan de overtuigingen die jij hebt. Wat maakt dat het nu niet lukt en zorgen we voor de eerste stap richting goed genoeg zijn. De derde sessie staat in het teken van de beperkende overtuigingen die ervoor zorgen dat je toch gaat twijfelen aan jezelf. De vierde en de vijfde sessie werken we aan goed genoeg zijn en wat er voor nodig is om jouw dromen en doelen waar te maken. Tijdens de sessie gebruik ik diverse technieken (o.a.Stress Release, bewegingsoefeningen, massages, essentiële oliën etc.).

Om dit proces te ondersteunen krijg je opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. Tussen de sessies in hebben we online contact om de opdrachten te bespreken.

Ja, ik wil aan de slag
Mariska Kerkdijk

Mariska heeft me inzichten gegeven waar ik zelf naar heb gehandeld

De reden van mijn komst naar Mariska was het compleet vastlopen in mijn huwelijk. Ik was helemaal op, leeggezogen, functioneerde enkel nog op de automatische piloot en had het gevoel dat er iets stuk was gemaakt wat niet meer te repareren viel. Dus mijn vraag was, is het nog te repareren, te redden? Waar sta ik? Wat moet ik doen?

De eerste behandeling was heel confronterend maar tevens ook heel inzichtelijk. Ik wist meteen dit is wat er aan de hand is. Ik werd met bewust van de angst die ik daarvoor absoluut niet erkend/voelde.

-Anne-

De investering in het coaching traject van onzeker naar goed genoeg
549 euro
5 behandellingen bij in de praktijk
4 online sessies
Opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan
Ja, ik boek het traject!
Ik wist heel goed wie ik was, maar…

‘Ik kwam bij Mariska terecht na een korte, maar heftige relatie met de vader van mijn dochter. In eerste instantie dacht ik voor mijn dochter te komen, maar uiteindelijk bleek juist bij mij alles uit balans.

In ‘normale’ toestand wist ik heel erg goed wie ik ben, wat ik wil en hoe ik het  wil. Alleen door de paniek van een onverwachte zwangerschap en in een relatie met een man met narcistisch gedrag, was ik compleet doorgeslagen in angst, schuldgevoel en paniek. Begreep niks van mezelf, voelde me schuldig en oververmoeid. In mijn hoofd dacht ik anders als in mijn hart.

Mariska heeft me heel erg geholpen met wegnemen van alle paniek en angst, mijn zelfvertrouwen weer opgebouwd en vooral mij laten zien waar ik zelf mijn aandeel in had. Waar ik de visuele cirkel in stand hield en vooral waarom ik dat deed. Mariska kan door naar je te luisteren, je echt laten zien en voelen wat je nu echt zegt of wil. En je daarmee helpen dat te bereiken. Confronterend! Maar daardoor zeer effectief!’ Ook met oefeningen en fijne tips voor thuis, voor als de paniek weer omhoog kwam en komt. 

-Suzan-

Ja, ik wil dit ook!

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt het coaching traject?

Tussen de afspraken in de praktijk zit ongeveer 3 weken. Het coaching traject duurt ongeveer vijf maanden.

 

Hoe lang duurt een afspraak?

Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten. De eerste afspraak is vaak iets langer, dit heeft te maken met de intake.

De online sessies duren ongeveer 40 minuten.

Moet ik in 1 keer betalen?

Nee, het is ook mogelijk om in 3 termijnen van 201 euro te betalen.

Hoe kan ik betalen?

Het coaching traject Van onzeker naar goed genoeg betaal je vooraf. Je ontvangt van mij een factuur per mail.

Betaal je in termijnen dan betaal je de eerste termijn voor de eerste behandeling. De tweede voor de tweede online sessie en de laatste termijn voor de vierder online sessie.

Wat als ik niet kan op de afgesproken tijd?

Coaching Traject

Mocht je door omstandigheden niet kunnen dan plannen we samen een nieuwe datum.

 

Stel jij een medische diagnose?

Ik ben geen arts en stel geen diagnose en/of verstrek geen medicatie. Alle medische verwijzingen of achtergrondinformatie die gedeeld wordt is alleen ter verduidelijking van de therapeutische behandeling, die gericht is op het verbeteren van jouw welzijn. Raadpleeg altijd eerst je huisarts als je twijfelt over je gezondheid.

Heb je vragen die hier niet bij staan?

Stuur mij een mail of bel naar 06-55346590